De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Lenovo presenteert Yoga A12: 2-in-1-notebook met Android

Rick van der Veer
6 februari 2017, 11:52
2 min leestijd
Lenovo presenteert Yoga A12: 2-in-1-notebook met Android

Lenovo heeft een nieuwe laptop aangekondigd met een schermdiagonaal van 12,2 inch. De Yoga A12 is een 2-in-1-notebook die standaard is voorzien van Android.

Lees verder na de advertentie.

Lenovo Yoga A12 aankondiging

De nieuwe Yoga A12 kan niet alleen als laptop functioneren, maar is ook op te vouwen tot een tablet. Het toetsenbord is daarnaast geen fysiek toetsenbord, zoals je normaal op een laptop ziet, maar een aanraakgevoelig toetsenbord zonder echte toetsen dat verdwijnt als je het niet nodig hebt. Doordat je niet kunt voelen welke toetsen je aanslaat, heeft Lenovo bovendien een vorm van woordvoorspelling in de software gebouwd.

Onder de motorkap van de Yoga A12 bevindt zich degelijke hardware voor zijn prijs. De notebook wordt aangedreven door een Atom X5-chipset van Intel die bijgestaan wordt door 2GB aan werkgeheugen. Voor opslag heb je 32GB tot je beschikking, al is het nog onduidelijk of dit uit te breiden is met een geheugenkaart.

Lenovo Yoga A12 aankondiging

Volgens Lenovo is het mogelijk om drie apps naast elkaar open te hebben op de Yoga A12, maar of deze functie gebruikmaakt van de Android 7.0-versie van multiwindow is onduidelijk. In standaard Android kun je namelijk maar twee apps naast elkaar zetten. Het bedrijf heeft nog geen details vrijgegeven over welke Android-versie de Yoga A12 draait.

Tijdens het ontwerpen van de Yoga A12 heeft Lenovo zich vooral laten inspireren door gebruikers in opkomende markten. In deze regio’s zijn veel mensen die zijn opgegroeid met Android als primaire besturingssysteem. Doordat deze mensen alleen Android tot hun beschikking hebben, heeft Lenovo gekeken hoe zij op dat besturingssysteem hun werk gedaan kregen. Het bedrijf beweert dan ook dat de Yoga A12 speciaal voor productiviteitstoepassingen op Android gebouwd is.

Releasedatum en prijs

De Yoga A12 wordt in februari op de markt gebracht. De laptop wordt in grijs en roze uitgebracht en gaat volgens Lenovo 299 dollar kosten. Omgerekend is dat ongeveer 336 euro, maar de exacte adviesprijs in ons land is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Lenovo

Bron: Lenovo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu