Lenovo’s nieuwste Chromebook heeft een omklapbaar scherm

Gijs Ettes
6 mei 2014, 8:08
1 min leestijd
Lenovo’s nieuwste Chromebook heeft een omklapbaar scherm
lenovo n20p 2

Sinds vandaag heeft de Chinese computerfabrikant Lenovo naast een educatieve Chromebook (de ThinkPad X131e) ook een tweetal Chromebooks in het portfolio die zijn gericht op consumenten. De N20 en N20p zijn onderhuids identiek op één feature na: laatstgenoemde heeft een touchscreen dat 300 graden omgeklapt kan worden. In de zogenoemde “Stand Mode” kun je alleen applicaties gebruiken die je met het touchscreen bedient, zoals presentaties. De N20p is met 1406 gram iets zwaarder dan de N20 (1270 gram) wat mede komt door het scharnier dat het omklappen mogelijk maakt.

Lees verder na de advertentie.

Onder de motorkap vinden we een Intel Celeron-processor gebaseerd op de Haswell-microarchitectuur en maximaal 16GB aan opslagruimte. Verder is er maximaal 4GB aan werkgeheugen aan boord en een 11,6 inch-scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. De Lenovo N20p en N20 verschijnen in juli  in de VS en hebben een prijskaartje van respectievelijk 329 en 279 dollar. Wanneer de Chromebooks naar Nederland en België komen en wat ze dan kosten, is nog niet bekend.

De Lenovo N20p en N20 zijn qua connectiviteit goed voorzien. Er zijn twee usb-poorten, een hdmi-poort, sd-kaart-sleuf, bluetooth 4.0 en wifi aanwezig. Daarnaast is er een grote trackpad waarmee je gemakkelijk door Chrome OS kunt navigeren. Check de galerij hieronder om een indruk van het design van de Chromebooks te krijgen.

Lees meer over Lenovo

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot Lenovo.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu