De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

LG 360 VR is kleine vr-bril met eigen scherm voor de LG G5

Erwin Vogelaar
21 februari 2016, 14:22
2 min leestijd
LG 360 VR is kleine vr-bril met eigen scherm voor de LG G5

Tijdens het Mobile World Congress  in Barcelona heeft LG de LG 360 VR onthuld, een kleine virtual reality-bril met een eigen scherm, bedoeld voor de LG G5.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de LG 360 VR

LG stapt ook in de vr-markt met een eigen virtual reality-bril. De LG 360 VR is een opvallend klein brilletje. Dit komt omdat er geen smartphone ingeschoven hoeft te worden. De LG 360 VR heeft een eigen schermpje waar de beelden op getoond worden. Wel moet je een smartphone aansluiten via usb-c om daadwerkelijk iets te kunnen zien.

lg 360

Hierdoor lijkt de bril meer op brillen als de Oculus Rift en de Vive Pre van HTC dan de Google Cardboard of Gear VR. Deze brillen hebben namelijk ook een eigen scherm en worden aangesloten aan sterke computers voor de beelden. De LG 360 VR neemt hetzelfde principe, maar de bril wordt niet aan een computer, maar aan de LG G5 gekoppeld. Hierdoor krijg je een stuk scherper beeld dan wanneer je kijkt naar een telefoonscherm enkele centimeters voor je ogen.

De LG 360 VR is maar 118 gram zwaar, dus voelt niet als een last op je hoofd. Door het kleine formaat hoopt LG ook dat de bril “cool” is om te dragen. De bril heeft twee knoppen aan de bovenkant waarmee je bijvoorbeeld sneller door de interface kunt
navigeren. LG zal uiteraard eigen apps voor de bril ontwikkelen, maar de LG 360 VR werkt ook gewoon met Google Cardboard-apps.

Werkt samen met de LG G5

De prijs van de LG 360 VR is nog niet bekend. De bril is onderdeel van de LG Friends, een serie aan apparaten, waaronder ook de LG 360 Cam, die samenwerkt met de LG G5. Met de Snapdragon 820-processor van Qualcomm in richt LG zich onder andere op gaming in virtual reality. Lees meer  over de onthulling van de LG G5.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu