De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG maakt oude smartphones ‘slimmer’ met AI Pack-update

Thomas Haenen
7 juni 2018, 15:10
2 min leestijd
LG maakt oude smartphones ‘slimmer’ met AI Pack-update

Gebruikers van de LG G6, Q6 en V30 krijgen binnenkort een ‘AI Pack’-update voor hun toestel. Deze oudere smartphones krijgen daarmee een slimmere camera-app en andere verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

LG AI Pack-update binnenkort beschikbaar

LG focust vanaf dit jaar meer op kunstmatige intelligentie. Alle consumentenproducten van het bedrijf hebben sinds kort ‘ThinQ’ in de merknaam, zoals de onlangs verschenen LG G7 ThinQ. De kunstmatige intelligentie wordt andere ingezet om betere foto’s te maken. Ook oudere smartphones gaan daar van profiteren, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. De komende weken worden ‘AI Packs’ uitgerold voor verschillende toestellen. Met deze update worden ze voorzien van nieuwe features.

De LG G6 en Q6 krijgen een basispakket dat bestaat uit een Voice Assistent en Vision Assistent. Die eerste optie voegt (Engelstalige) spraakbesturing toe waarmee je onder andere apps opent of een foto maakt.

De Vision Assistent breidt de camera-app uit met ‘Q Lens’, waarmee je objecten en producten kunt herkennen. Zie je bijvoorbeeld een pak koekjes, dan krijg je een link om die koekjes direct online te bestellen. Het is onbekend of die feature ook met Nederlandse winkels werkt. Tevens worden de toestellen voorzien van Google Lens-ondersteuning.

LG V30-update met AI Pack 1.0

Voor de LG V30, die sinds eind vorig jaar in Nederland te koop is, staat binnenkort AI Pack 1.0 klaar. Dat beschikt over dezelfde features, maar voegt ook nog ‘AI Cam’ toe. Daarmee wordt objectherkenning in de camera-app toegepast om de instellingen automatisch aan te passen. Maak je een foto van je kat, dan anticipeert de camera bijvoorbeeld snelle, plotselinge bewegingen.

Volgens LG biedt dit AI Pack ook verbeteringen op het gebied van ‘veiligheid en gebruiksgemak’ zorgt. De LG G6 werd onlangs al bijgewerkt naar Android Oreo, voor de Q6 zou die update niet gepland zijn. Het is onduidelijk of met deze update ook enkele Oreo-features voor de Q6 verschijnen.

Wanneer de updates precies verschijnen, is onbekend. LG zegt dat deze ‘de komende weken’ worden uitgerold. Ook belooft het bedrijf de komende twee jaar continu updates uit te brengen om nieuwe updates beschikbaar te maken voor bestaande toestellen. Het is onbekend voor welke toestellen die updates allemaal zullen verschijnen.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu