LG-smartphones krijgen dit kwartaal een Android Pie-update
Wouter Nijsen

Het heeft erg lang geduurd, maar dit kwartaal brengt LG een Android Pie-update uit voor zijn belangrijkste toestellen. Ook in Nederland worden dan hoogstwaarschijnlijk diverse smartphones bijgewerkt naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG Android Pie-updates komen deze maand

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een lijst gepubliceerd met smartphones die worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Hoewel op de lijst geen precieze volgorde en releasedata van updates worden gegeven, staat wel vast dat de telefoons dit kwartaal Pie krijgen. Dat zou betekenen dat de updates uiterlijk eind juni door LG worden uitgebracht.

Het gaat om de LG V30, V30S, V35 ThinQ en V40 ThinQ. De fabrikant bracht eerder een Android Pie-update uit voor de G7 ThinQ, maar deze verscheen alleen in thuisland Zuid-Korea. In Nederland wachten gebruikers inmiddels enkele maanden op de update. De LG V40 ThinQ draait sinds de release in februari op het oudere Android 8.1 (Oreo), terwijl Google de Pie-update al maanden eerder had vrijgegeven.

LG is behoorlijk traag met het uitbrengen van updates en komt maar sporadisch met kleinere beveiligingspatches voor zijn toestellen. Het bedrijf opende vorig jaar een nieuwe divisie die voor snellere Android-updates moet zorgen, maar hier is voorlopig weinig van te zien. Veel andere fabrikanten, zoals Samsung, Nokia en OnePlus, hebben hun toptoestellen inmiddels bijgewerkt naar Pie, waardoor LG ver achterloopt.

De nieuwste smartphone van LG, de G8 ThinQ, draait overigens uit de doos op Android 9.0 (Pie), maar ligt nog niet in de winkels. Het is bovendien onduidelijk wanneer de release precies plaatsvindt. In onze preview van de LG G8 ThinQ lees je meer over het aanstaande vlaggenschip.

Weten wanneer Android Pie voor jouw LG-smartphone beschikbaar is? Check het Android 9.0 update-overzicht of gebruik onze nieuwsbrief of de Android Planet-app om het nieuws te volgen!

Lees meer nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.