‘LG werkt aan Android Silver-telefoon en opvolger LG G Flex’

Gijs Ettes
18 mei 2014, 19:16
1 min leestijd
‘LG werkt aan Android Silver-telefoon en opvolger LG G Flex’
Android Silver-telefoon

LG zou momenteel aan zijn eerste Android Silver-telefoon werken, die mogelijk in het eerste kwartaal van 2015 verschijnt. Dat beweert de doorgaans goed ingevoerde  Twitter-lekker @evleaks. Daarnaast zou de Zuid-Koreaanse fabrikant aan de slag zijn met een opvolger op de LG G Flex, de gebogen smartphone die eind vorig jaar werd uitgebracht. Over de specificaties van het toestel is niets bekend, al zou het wederom over een unieke functie beschikken. De eerste G Flex onderscheidde zich door de krasbestendige achterklep en het feit dat het een licht gebogen en flexibele behuizing heeft.

Eerder gingen er al geruchten over de Android Silver-toestellijn die Googles Nexus-lijn zou gaan vervangen. De nieuwe serie bestaat mogelijk uit high-end smartphones en tablets van fabrikanten die standaard op de kale versie van Android draaien. Google zou met Android Silver zijn favoriete high-end smartphones en tablets selecteren, deze van stock-Android  voorzien en vervolgen fabrikanten de toestellen laten aanbieden. Vergelijkbaar dus met het huidige Google Play Edition-model, waarbij fabrikanten hun telefoon met stock-Android leveren.

Lees verder na de advertentie.

LG en Google hebben in het verleden al samengewerkt voor  de ontwikkeling van onder andere de Nexus 5 en Nexus 4. Aan die samenwerking komt voorlopig nog geen einde; zo levert LG met de LG G Watch ook de eerste smartwatch met Android Wear, het speciale besturingssysteem voor wearables. Android Wear leunt flink op Googles slimme assistent Google Now en heeft eenzelfde kaarten-interface. Dit betekent dat je kaarten met informatie te zien krijgt die op dat moment relevant zijn.

Lees meer over LG

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Thema: Google
Merk: LG
Device: LG G Flex

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Flex
LG G Flex
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's