‘LG werkt aan Android Silver-telefoon en opvolger LG G Flex’

Android Silver-telefoonLG zou momenteel aan zijn eerste Android Silver-telefoon werken, die mogelijk in het eerste kwartaal van 2015 verschijnt. Dat beweert de doorgaans goed ingevoerde  Twitter-lekker @evleaks. Daarnaast zou de Zuid-Koreaanse fabrikant aan de slag zijn met een opvolger op de LG G Flex, de gebogen smartphone die eind vorig jaar werd uitgebracht. Over de specificaties van het toestel is niets bekend, al zou het wederom over een unieke functie beschikken. De eerste G Flex onderscheidde zich door de krasbestendige achterklep en het feit dat het een licht gebogen en flexibele behuizing heeft.

Eerder gingen er al geruchten over de Android Silver-toestellijn die Googles Nexus-lijn zou gaan vervangen. De nieuwe serie bestaat mogelijk uit high-end smartphones en tablets van fabrikanten die standaard op de kale versie van Android draaien. Google zou met Android Silver zijn favoriete high-end smartphones en tablets selecteren, deze van stock-Android  voorzien en vervolgen fabrikanten de toestellen laten aanbieden. Vergelijkbaar dus met het huidige Google Play Edition-model, waarbij fabrikanten hun telefoon met stock-Android leveren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG en Google hebben in het verleden al samengewerkt voor  de ontwikkeling van onder andere de Nexus 5 en Nexus 4. Aan die samenwerking komt voorlopig nog geen einde; zo levert LG met de LG G Watch ook de eerste smartwatch met Android Wear, het speciale besturingssysteem voor wearables. Android Wear leunt flink op Googles slimme assistent Google Now en heeft eenzelfde kaarten-interface. Dit betekent dat je kaarten met informatie te zien krijgt die op dat moment relevant zijn.

Lees meer over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.