‘LG gaat veel Android-toestellen direct updaten naar Android 4.4’

Gijs Ettes
20 januari 2014, 9:14
1 min leestijd
‘LG gaat veel Android-toestellen direct updaten naar Android 4.4’
LG Android-toestellen

Naar verluidt gaat LG veel Android-toestellen in zijn portfolio voorzien van een update naar Android 4.4 (KitKat). Mogelijk wordt een tussentijdse update naar Android 4.3 (Jelly Bean) daarbij overgeslagen. In een viertal screenshots is een lange lijst te zien met modellen die worden bijgewerkt. Hieronder vallen toestellen als de LG G Flex, LG G Pad 8.3 en de LG Vu 3 en Vu 2. De Optimus 4X HD is vreemd genoeg afwezig. Mogelijk wordt LG’s vlaggenschip van 2012, dat wordt aangedreven door een Tegra 3-chipset, niet geüpdatet. Op dit moment draait de telefoon nog op Android 4.1.

Een toestel dat wel al zeker en op korte termijn wordt bijgewerkt, is de LG G2. Onlangs werd helaas wel bekend dat de LG G2 Android 4.4 update langer op zich laat wachten. Bezitters van het toestel kunnen pas vanaf eind maart de nieuwe Android-versie officieel downloaden en installeren. In Zuid-Korea is de update al sinds november beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

KitKat voor Android-toestellen van LG

Android 4.4 kent een aantal verbeteringen die voor gebruikers niet direct zichtbaar zullen zijn. De laatste Android-versie gaat efficiënter om met het beschikbare werkgeheugen en de acuu, laat je beter multitasken en bestanden via wifi delen en biedt de optie om snel te wisselen tussen een zeer nauwkeurige en energiezuinige locatie-instelling.

Daarnaast zijn de Telefoon-app, Hangouts en het toetsenbord vernieuwd en is office-pakket QuickOffice diep geïntegreerd in het besturingssysteem. Lees er meer over op onze Android 4.4-overzichtspagina.

Het laatste nieuws over LG

Hieronder vind je de vijf laatste nieuwsberichten met betrekking tot LG. Op zoek naar een specifiek LG-model? Kijk dan in het overzicht met LG Android Smartphones.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu