LG Watch Style en Sport uitgelekt: eerste smartwatches met Android Wear 2.0

Thomas Haenen
24 januari 2017, 10:11
2 min leestijd
LG Watch Style en Sport uitgelekt: eerste smartwatches met Android Wear 2.0

Google werkt samen met LG aan de eerste twee smartwatches met Android Wear 2.0, de LG Watch Style en Watch Sport. De eerste beelden van beide modellen zijn nu al uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

LG Android Wear 2.0 smartwatches

De LG Watch Sport en Watch Style worden waarschijnlijk op 9 februari onthuld, tegelijkertijd met de definitieve release van Android Wear 2.0. Beelden van beide smartwatches zijn echter nu al gelekt via TechnoBuffalo. Hoewel de foto’s nogal onscherp zijn, geven ze een goed idee van het definitieve ontwerp.

LG Android Wear 2.0 smartwatches

De LG Watch Sport wordt het grootste model en heeft een 1,38 inch-scherm en waterdichte behuizing. Deze variant is bovendien uitgerust met nfc- en 4g-ondersteuning. Daarmee is het een smartwatch die altijd en overal zelf verbinding kan maken met mobiel internet. Aan de zijkant zijn drie knoppen te vinden: één digitale kroon en twee knoppen waarmee je de instellingen opent of teruggaat in menu’s.

Heb je liever een iets kleiner model, dan is er de 1,2 inch LG Watch Style. Deze variant is een simpele smartwatch die het vooral van zijn looks moet hebben. Waterdichtheid en extra functies ontbreken en op de zijkant is slechts een enkele knop te vinden.

Android Wear 2.0

LG heeft de smartwatches waarschijnlijk in samenwerking met Google ontwikkeld. Google brengt begin februari ook de definitieve versie uit van Android Wear 2.0, de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor smartwatches. De smartwatches van LG zullen daarbij als toonbeeld dienen voor de nieuwe functies van de software.

Android Wear 2.0 moet er vooral voor zorgen dat smartwatches ook zelfstandig goed kunnen functioneren, zonder smartphone in de buurt. Zo krijgt het besturingssysteem zijn eigen versie van de Play Store, met apps die speciaal voor smartwatches gebouwd zijn. Straks kun je restaurants ontdekken, fitnessgegevens bijhouden en andere relevante info tot je nemen, zonder je smartphone op zak te moeten hebben.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu