‘Google komt dit jaar met twee Nexus-smartphones’

Redactie
26 mei 2015, 9:09
1 min leestijd
‘Google komt dit jaar met twee Nexus-smartphones’

Google brengt dit jaar mogelijk voor het eerst twee Nexus-smartphones uit. Volgens Android Police werken zowel LG als Huawei aan een toestel met een stockversie van Android M.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Nexus-telefoons: LG Angler en Huawei Bullethead

LG Angler
De Nexus 5 is de laatste Nexus-smartphone die door LG werd gemaakt.

Het toestel van LG draagt momenteel nog de werktitel ‘Angler’ en zou voorzien zijn van een 5,2 inch-scherm en een accu met een capaciteit van om en nabij 2700 mAh. De Nexus-smartphone wordt mogelijk aangedreven door dezelfde Snapdragon 808-chip die we vinden in de LG G4.

Wil je dit jaar een grotere Nexus-smartphone, dan is de Huawei ‘Bullhead’ het overwegen waard. Deze telefoon doet het naar verluidt met een 5,7 inch-scherm, een 3500 mAh-accu en een Snapdragon 810-chip. Het toestel is een slag kleiner dan de Nexus 6 van vorig jaar, die beschikt over een 6 inch-scherm.

Waarschijnlijk brengt Google dit jaar geen Nexus-tablet uit. Het bedrijf zou voorlopig vasthouden aan de Nexus 9 van HTC en niet met een hardwarepartner werken aan een nieuw model.

Meer over Android M

De LG Angler en Huawei Bullethead draaien standaard waarschijnlijk op Android M, de nieuwe Android-versie waar we tijdens Google I/O (aankomende donderdag) meer over te weten komen. De Android M release vindt naar verluidt in augustus plaats. De nieuwe versie richt zich op betere prestaties en moet slimmer omgaan met features die veel van de accu vergen.

Zo moeten Google-apps zo min mogelijk de locatie van gebruikers opvragen, wordt het werkgeheugen zoveel mogelijk ontlast en moeten achtergrondprocessen (wanneer het toestel niet wordt opgeladen of het scherm uitstaat) nog meer worden beperkt. Om dit te bereiken, zullen ook de Google Play Services onder handen worden genomen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu