De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

LG belooft Gingerbread voor Optimus One

Redactie
10 december 2010, 16:44
1 min leestijd
LG belooft Gingerbread voor Optimus One
optimus-one

LG kondigt op haar eigen website aan dat de Optimus One, die nu op Froyo draait, in de nabije toekomst Gingerbread krijgt. LG is één van de eerste fabrikanten die met een upgrade-belofte komt. Eerder vandaag beloofde Samsung India om de Galaxy S up te graden naar Android 2.3, maar dit is nog niet bevestigd door het hoofdkantoor van de fabrikant.

Eerder liet LG weten dat er geen upgrade naar Gingerbread zou komen, omdat de LG Optimus One te lage specs zou hebben. Lariekoek, want als een telefoon Froyo (Android 2.2) kan draaien, dan functioneert Gingerbread ook prima. LG biedt op haar website excuses aan voor dit misverstand.

Lees verder na de advertentie.

Wie niet kan wachten, kan de launcher van Gingerbread installeren. Deze is door ontwikkelaar MoDaCo aangepast om te werken op telefoons met Android 2.2. Klik hier om de applicatie binnen te halen. Overigens is het ook al mogelijk om het Gingerbread-toetsenbord te installeren, maar daarvoor heb je wel root access nodig.

Gingerbread, de nieuwste versie van Google Android, is dinsdag geïntroduceerd. Het zal niet lang meer duren voordat het besturingssysteem op verschillende smartphones arriveert. De Google Nexus One en Nexus S zullen de eerste telefoons zijn die genieten van de nieuwe mogelijkheden van Android 2.3.

Bron: LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's