Ook LG lanceert binnenkort eigen mobiele betaaldienst

Gijs Ettes
19 november 2015, 9:33
1 min leestijd
Ook LG lanceert binnenkort eigen mobiele betaaldienst

Na Google, Apple en Samsung is er nog een grote partij die snel met een eigen betaaldienst komt: LG. Het bedrijf is voornemens het  mobiele betaalplatform volgende maand te lanceren, aldus  The Korea Times.

Lees verder na de advertentie.

LG betaaldienst start in Zuid-Korea

Voor het zover is, zal LG eerst nog afspraken maken met de grootste creditcardmaatschappijen in thuisland Zuid-Korea. Hoe de LG betaaldienst precies gaat heten en op  welke datum  deze wordt gelanceerd, is niet duidelijk. Wel is het aannemelijk dat de dienst voorlopig alleen in Zuid-Korea beschikbaar zal zijn. Onder meer de V10, één van de laatste LG-smartphones die beschikt over een vingerafdrukscanner, wordt compatibel met die dienst.

Het is niet bekend of LG naast nfc ook gebruik zal maken van mst  (magnetic secure transmission) voor betalen. Het concurrerende Samsung Pay werkt met nfc en met de mst-technologie, waarmee  een magneetstrip nagebootst wordt door een smartphone een magnetisch veld te laten genereren.

Hoewel de betaaldiensten Android Pay, Samsung Pay en Apple Pay al in sommige landen – waaronder de VS – beschikbaar zijn, is het wachten op een release in de Benelux. Volgens de laatste berichten komt Android Pay snel naar meer landen, maar of daartoe ook Nederland en België behoren is niet bekend. Samsung en Apple Pay komen ook naar de Benelux, maar wanneer precies blijft gissen.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu