De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ook LG gaat maandelijks beveiligingspatches uitrollen

Redactie
7 augustus 2015, 10:55
1 min leestijd
Ook LG gaat maandelijks beveiligingspatches uitrollen

LG gaat zijn smartphones en tablets voortaan maandelijks voorzien van kleine updates, zogeheten beveiligingspatches, om de beveiliging van zijn producten te waarborgen en gevaarlijke lekken aan te pakken.

Lees verder na de advertentie.

Dat bevestigt LG tegenover Wired. Eerder beloofden Google en Samsung soortgelijke acties, nadat beveiligingsonderzoekers een belangrijke kwetsbaarheid in het videoframework van Android aantoonden. Google gaat maandelijks beveiligingspatches uitrollen naar Nexus-toestellen, maar de patches ook beschikbaar maken via het Android Open Source Project. Fabrikanten kunnen deze patches vervolgens weer gebruiken om naar hun eigen toestellen uit te rollen.

LG beveiligingspatches

“LG gaat er maandelijks voor zorgen dat er beveiligingsupdates worden uitgerold, die telecomproviders vervolgens ook naar hun klanten kunnen uitrollen. We zijn van mening dat deze belangrijke stappen onze klanten laten zien dat een sterke beveiliging onze hoogste prioriteit is”, aldus LG. Het is onduidelijk welke smartphones van de LG beveiligingspatches worden voorzien; meestal zijn het enkel de laatste en high-end-toestellen die dergelijke updates ontvangen.

lgg4-videoreview

Door Stagefright en het nieuwe  Certifi-gate, dat misbruik maakt van het beveiligingscertificaat dat nodig is om van de remote support-functies gebruik te maken, wordt het voor zowel fabrikanten als consumenten steeds belangrijker om dergelijke firmware-patches uit te rollen.

Laatste nieuws over LG

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu