De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG bevestigt QHD-scherm voor LG G3

Gijs Ettes
8 mei 2014, 8:53
1 min leestijd
LG bevestigt QHD-scherm voor LG G3
LG G3 QHD-scherm

Middels een persbericht heeft LG bevestigd dat haar aankomende vlaggenschip, de LG G3, zal zijn voorzien van een QHD-scherm. Het LG G3 QHD-scherm betreft een ips-paneel met een resolutie van 2650 bij 1440 pixels. Aangezien het scherm 5,5 inch meet, komt de pixeldichtheid neer op 538 pixels per inch. Dat is aanzienlijk scherper dan de displays van bijvoorbeeld de Galaxy S5 (432 ppi) en de HTC One M8 (441 ppi), al gaat het gerucht dat er van laatstgenoemde op termijn een nieuwe variant verschijnt die wel over een QHD-scherm beschikt.

De massaproductie van het LG G3 QHD-scherm zal binnenkort starten en de verwachting is dat het toestel zelf eind deze maand wordt onthuld. Op 27 mei organiseert LG onder andere een persconferentie in Londen voor haar aankomende vlaggenschip. AndroidPlanet zal hier uiteraard live verslag van doen.

Lees verder na de advertentie.

De verwachte LG G3 specs op een rijtje

Verder is de verwachting dat de LG G3 is voorzien van een 2,3GHz-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 800 of zelfs de Snapdragon 805), 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Dit laatste is met een geheugenkaartje uit te breiden tot 64GB; iets dat bij de LG G2 nog onmogelijk was.

Daarnaast liggen 4G-ondersteuning, twee camera`s met 16 en 2,1 megapixels en de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) in de lijn der verwachting. Al eerder lekten screenshots van LG’s nieuwe platte interface voor KitKat uit en begin deze week verscheen er een LG G3 persfoto online die voor het eerst het design duidelijk toont.

Lees het laatste LG G3 nieuws

Voor meer informatie over het toestel en de release ervan kun je terecht op de LG G3-pagina. Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu