De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG bevestigt massaproductie flexibele en ‘onbreekbare’ schermen

Redactie
19 juni 2013, 17:05
1 min leestijd
LG bevestigt massaproductie flexibele en ‘onbreekbare’ schermen
lg-flexibile-panel-prototype

LG bevestigt dat het bedrijf aan de massaproductie van flexibele schermen werkt. De eerste flexibele beschermen moeten in het laatste kwartaal van dit jaar uit de fabriek rollen, waarna de eerste Android-smartphone met een flexibel bescherm eveneens aan het einde van dit jaar op de markt moet komen.

De grote concurrent van LG is Samsung, mede omdat beide Zuid-Koreaanse bedrijf aan flexibele oled-schermen werken. De flexibele oled-schermen zijn voorzien van een full-hd-resolutie en de eerste prototypen worden op dit moment door beide bedrijven ontwikkeld.

Lees verder na de advertentie.

Glassnijden

“We hebben de eerste prototypen succesvol ontwikkeld en gefabriceerd en de eerste massaproductie van flexibele schermen gaat in het vierde kwartaal van 2013 starten”, aldus LG. “We gebruiken een nieuwe glassnijd-technologie die maandelijks tot 12.000 oled-platen kan snijden.”

Door de bevestiging lijkt het erop dat LG de eerste fabrikant wordt die een flexibel oled-scherm in een Android-smartphone gaat implementeren. Flexibele schermen, die door velen als ‘onbreekbaar’ worden bestempeld, gaan volgens analisten in 2014 bij veel high-end smartphones voorkomen. Ook wordt de schermtechnologie in andere takken van de tech-industrie gebruikt, waaronder tv’s met flexibele schermen.

Via: Korea Times

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu