LG bevestigt Optimus Pad voor het MWC

Redactie
5 februari 2011, 12:40
1 min leestijd
Optimus Pad

De Optimus Pad is één van de Android-tablets, waarvan de naam uitlekte in het 4e kwartaal van 2010. Vervolgens dook de tablet onder en hoorden we er niet zoveel meer van. Dit geldt ook voor HTC en Lenovo, die allebei zeiden te wachten tot Android 3.0 uitkomt. Maar nu laat LG van zich horen door in een persbericht te bevestigen dat de Optimus Pad – vermoedelijk de Europese versie van de G-slate – naar het Mobile World Congress in Barcalona komt.

Lees verder na de advertentie.

LG Optimus Pad

Het is onderhand al duidelijk dat LG met een grote inhaalslag bezig is. Eerder was hier op Androidplanet al een hands-on te lezen over de Black en de 2X Speed. Maar wat kunnen we van de tablet verwachten? Er zijn nog geen specificaties bekend, maar wel een aantal geruchten over de tablet, namelijk: Het besturingssysteem Android 3.0, Wi-Fi en 3G ondersteuning, de Tegra 2 1 GHz-multikernprocessor en een 8,9 inch scherm met een resolutie van 1280 x 768 dat die 3D ondersteunt. Je mag er vanuit gaan dat deze tablet beschikt over twee vijf megapixelcamera’s die in staat zijn om 3D foto’s en video’s te maken. Verder krijgt de Pad mogelijk ook een camera aan de voorkant (twee megapixel) en 32 GB intern opslaggeheugen.

3D foto´s maken is niet nieuw, maar nog nooit eerder zagen we deze functie in een tablet. Hiermee onderscheidt de Optimus Pad zich wel van andere tablets. Hopelijk gaat dit niet ten koste van de prijs, die nog niet bekend is. De prijs, de specificaties en de releasedatum worden hopelijk tijens het Mobile World Congress bekendgemaakt, waar de redacteuren van Android Planet zullen zijn om hier verslag van te doen!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu