De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘LG gaat unlocktool voor bootloader aanbieden’

Gijs Ettes
9 augustus 2014, 13:51
1 min leestijd
‘LG gaat unlocktool voor bootloader aanbieden’
lg g3 lg bootloader

LG overweegt om een tool ter beschikking te stellen waarmee gebruikers de bootloader van toestellen als de LG G3 kunnen unlocken voor het installeren van custom roms. Dat blijkt uit een vermeende e-mail van LG die een XDA-gebruiker op het forum heeft geplaatst. De gebruiker vroeg of en wanneer LG met een unlocktool voor de LG bootloader komt en kreeg vervolgens als antwoord dat de fabrikant intern aan het overleggen is of en wanneer deze zal worden aangeboden.

Op dit moment zou LG een server voorbereiden om zo een veilige oplossing te bieden voor het unlocken van de bootloader. In de mail schrijft het bedrijf dat dit wel nog even kan duren als gevolg van technische beperkingen, problemen met betrekking tot veiligheid en het beleid van providers.

Lees verder na de advertentie.

Steeds meer fabrikanten bieden unlocktool

Mocht de e-mail legitiem zijn, dan gaat LG concurrent HTC achterna. De Taiwanese fabrikant biedt al jaren  een bootloader-unlocker aan  voor een groot aantal smartphones. Ook fabrikanten als Asus en Sony bieden uitgebreide instructies voor unlocken van de bootloader en het flashen van custom roms.

Vanuit de ontwikkelaarsgemeenschap is veel vraag naar een unlocktool voor de LG bootloader. De reacties op het nieuws op het forum van XDA waren dan ook overwegend positief. Wel twijfelen  veel gebruikers of LG dit jaar nog met de tool over de brug komt.

Heb je een LG G3 en wil je alle functies benutten? Check dan onze lijst met LG G3 tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu