De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LG brengt dit jaar geen opvolger van de Nexus 5X uit

Jarno Stinissen
25 februari 2016, 12:48
1 min leestijd
LG brengt dit jaar geen opvolger van de Nexus 5X uit

LG zal dit jaar geen Nexus-smartphone op de markt brengen, zo meldt Cnet  dat sprak  met een woordvoerder van het Koreaanse bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

LG Nexus zit eigen vlaggenschip in de weg

LG  wil zich volledig focussen op het eigen merk. De fabrikant  wil met de LG G5 de strijd aangaan met de Samsung Galaxy S7, en mede daarom  is er geen tijd en ruimte voor een nieuwe LG Nexus-smartphone.

lg nexus

De keuze van LG om zich volledig te richten op het eigen merk is begrijpelijk. Bij het ontwikkelen van een Nexus-toestel is het vooral Google dat de credits krijgt, waardoor het partnerbedrijf verantwoordelijk voor de hardware  wordt overschaduwt.

Ongelukkige release(s)

Alhoewel de Nexus 5 uit 2013 geliefd is onder liefhebbers van stock-Android, lijkt zijn opvolger minder succesvol. Dat had  voornamelijk met de introductieprijs van 479 euro te maken, al is de 5X inmiddels goedkoper verkrijgbaar. Qua specs is de Nexus-telefoon van LG stukken minder dan de Nexus 6P van Huawei, die gelijktijdig werd geïntroduceerd. De geïnterviewde woordvoerder van LG wilde niet ingaan op de vraag hoe goed de Nexus 5X het in de markt doet.

Overigens kende ook de LG Watch Urbane 2 een ongelukkige release.  De smartwatch had last van hardwareproblemen, waarna LG verdere uitrol van het product staakte. De problemen zijn inmiddels verholpen, en volgens LG  kunnen we een rerelease verwachten in de tweede helft van dit jaar. Daarnaast werkt het bedrijf aan een  écht nieuwe smartwatch die verschijnt in  de tweede helft van dit jaar.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Cnet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu