De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG brengt Optimus F5 eerst in Europa uit

Redactie
28 april 2013, 15:17
1 min leestijd
LG brengt Optimus F5 eerst in Europa uit
lgoptimusf5

Het gaat goed met LG. Na een wat moeizame start lijken de Android-smartphones die ze maken eindelijk een goede positie te hebben verworven. In het eerste kwartaal van 2013 werden 10,3 miljoen smartphones verkocht, blijkt uit de laatste cijfers en er zijn ook interessante nieuwe toestellen met bijvoorbeeld een flexibel scherm in ontwikkeling. De LG Optimus F5 is een middenklassetoestel en de eerste die in de nieuwe F-serie zal worden uitgebracht. Op Mobile World Congress in Barcelona werd de Optimus F5 al even getoond. Nu is de tijd aangebroken dat het toestel ook daadwerkelijk beschikbaar komt. Europa is als eerste aan de beurt: vanaf morgen, 29 april, kun je het toestel in Frankrijk kopen.

Je zult dus wel een autoritje ervoor over moeten hebben. Daarna volgen Centraal- en Zuid-Amerika en Azië. De F5 is een typisch middenklassetoestel met een Qualcomm 1,2GHz dual-core processor, 1GB RAM-geheugen en 8GB opslag. Er zit een 540×960 (qHD) 4,3-inch display in, met twee camera’s met een resolutie van respectievelijk 5- en 1,3-megapixel. Het toestel draait op Android 4.1.2 Jelly Bean.

Lees verder na de advertentie.

LG probeert met de F-serie elementen van de Optimus G-serie bereikbaar te maken op goedkopere toestellen. Het uiterlijk van de toestellen is vrijwel gelijk en er zitten ook software-functies op die gelijk zijn, zoals QSlide en Qtranslator. De prijs is afhankelijk van het land en beschikbare toestelsubsidie. LG heeft hoge verwachtingen van de nieuwe line-up met meerdere prijsniveau’s en verschillende functionaliteit.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Optimus F5
LG Optimus F5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu