De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

LG Cloud van start als nieuwe online opslagdienst van LG

Redactie
30 april 2012, 9:20
2 min leestijd
LG Cloud van start als nieuwe online opslagdienst van LG
lg-cloud-android
lg-cloud

In navolging van Google Drive, Apple iCloud en Samsung S-Cloud (nog niet officieel aangekondigd) is er vanaf vandaag nog meer keuze uit online opslagdiensten. LG is maandag in Azië begonnen met LG Cloud, een clouddienst waarmee je gemakkelijk muziek, foto’s en video’s kunt uitwisselen tussen LG-apparaten. Denk daarbij aan Android-telefoons, televisies en pc’s. Handig daarbij is dat ook 3D-content wordt ondersteund, zodat je 3D-video’s die je op de Optimus 3D-toestellen hebt gemaakt draadloos kunt afspelen op een tv. LG koos Zuid-Korea om de nieuwe dienst in betavorm uit te proberen. In de VS gaat LG Cloud op 1 mei van start, waarna andere landen zullen volgen.

Om LG Cloud te gebruiken heb je een Android-toestel met minimaal Android 2.2 nodig. Ook Windows XP en Windows 7 worden ondersteund, waarbij er is gedacht aan een webinterface voor mensen die bijvoorbeeld Linux of Mac OS X gebruiken. Je kunt LG Cloud gratis gebruiken en krijgt daarbij 2 GB opslagruimte. Koop je een LG-toestel, dan krijg je 5 GB gratis en het eerste halfjaar heb je zelfs 50 GB tot je beschikking. Wellicht hoopt LG dat de gebruikers gewend raken aan de grotere opslagruimte, zodat ze na afloop van het eerste halfjaar eerder geneigd zijn om extra opslagruimte bij te kopen. De prijzen daarvan zijn nog niet vastgesteld. Bij de meeste andere aanbieders van cloudopslag betaal je per maand of per jaar.

Lees verder na de advertentie.

Waarmee LG zich probeert te onderscheiden, is realtime transcoderen. Zo kun je content afspelen in met meest optimale formaat, zonder dat je eerst hoeft te converteren. Wil je een filmpje afspelen op je Android-toestel, dan zorgt LG Cloud voor een streaming formaat dat weinig bandbreedte kost.

LG heeft ook een speciale Android-app uitgebracht met de naam LG Cloud. Die is behalve in de Google Play Store ook verkrijgbaar via LG’s eigen SmartWorld softwareshop. Je hebt er alleen nog niet zoveel aan, zolang de dienst niet officieel van start is gegaan in Europa. Het kan wel tot begin 2013 duren voordat het zover is.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu