LG: ‘Eerste dual-core Android-telefoon op komst’

Redactie
7 september 2010, 10:35
1 min leestijd
LG: ‘Eerste dual-core Android-telefoon op komst’
NVIDIA Tegra 2

LG Electronics zet eind dit jaar haar eerste telefoon op de markt met een dual-core CPU. Het gaat om een telefoon met een NVIDIA Tegra 2-processor, die momenteel in de Toshiba Folio 100 zit. Iedere CPU-kern van de Tegra 2 heeft een kloksnelheid van 1 GHz, waardoor LG verwacht dat consumenten kunnen genieten van snellere games en een betere internetervaring.

De Taiwanese fabrikant was de afgelopen week aanwezig op de IFA-beurs in Berlijn. Daar presenteerde LG de Optimus One en Optimus Chic aan het publiek, twee telefoons die zich richten op vrouwen en nieuwe smartphone-gebruikers.

Op dit moment is de Samsung Galaxy S de krachtigste Android-telefoon, kort daarop gevolgd door de HTC Desire en Google Nexus One. LG hoopt de leiding eind dit jaar over te nemen op het gebied van snelheid en graphics. “Wij moeten de standaard gaan zetten op het gebied van snelheid en graphics”, zegt Chang Ma, vicepresident marketing van LG. “We selecteerden NVIDIA, omdat ze al een lange tijd fantastische ervaringen voor consumenten creëren.

Lees verder na de advertentie.

Tot nu toe richtte LG zich op budgettelefoons, dus dit is een zeer interessante wending. Toch zegt een snelle processor nog niets. Kijk maar naar de Toshiba Folio 100, die volgens bezoekers van de IFA erg tegenvalt.

Aan de andere kant: LG heeft een lange geschiedenis op het gebied van mobiele telefonie. Het is nog even wachten op een officiële aankondiging, maar als LG de telefoon uit dit jaar wil uitbrengen, dan laat deze aankondiging waarschijnlijk niet lang op zich wachten.

Via: Android & Me

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: LG

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's