De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘LG en Google van plan om samen aan Nexus-televisie te gaan werken’

Redactie
13 januari 2012, 18:29
1 min leestijd
‘LG en Google van plan om samen aan Nexus-televisie te gaan werken’
'LG en Google van plan om samen aan Nexus-televisie te gaan werken'

Volgens Bloomberg zouden LG en Google met elkaar in overleg zijn om nauwer te gaan samenwerken op het gebied van televisies. Hierbij zou de relatie tussen Google en LG vergelijkbaar zijn met de relatie die de zoekgigant momenteel met Samsung heeft op het gebied van smartphones. Dit zou betekenen dat er wellicht een Nexus-televisie op de markt zal komen gemaakt door LG. Deze week introduceerde het Zuid-Koreaanse bedrijf ook al een televisie met Google TV software op de elektronicabeurs CES.

Hoe de samenwerking tussen LG en Google er precies zal uitzien is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal LG als eerste toegang krijgen tot de Google TV software. Eind vorig jaar liet Google-topman Eric Schmidt al weten dat Google TV binnen zes maanden op bijna alle televisies te vinden zal zijn. Het feit dat Google meer aandacht heeft voor haar Google TV project heeft ook te maken met de geruchten dat Apple dit jaar wellicht een eigen televisie gaat uitbrengen en andere concurrenten zitten ook niet stil.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel verschillende fabrikanten tijdens CES televisies hebben geïntroduceerd die van Android gebruikt maken, is Google TV nog altijd geen groot succes. Eerder bracht Logitech al losse Google TV boxen uit waar het bedrijf flink verlies op heeft geleden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu