LG start massaproductie flexibele oled-schermen voor smartphones

Redactie
7 oktober 2013, 13:50
1 min leestijd
LG start massaproductie flexibele oled-schermen voor smartphones
flexibele oled-schermen

LG is begonnen met de massaproductie van flexibele oled-schermen. Dat maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend. LG Display, de tak van LG die schermen produceert, ontwikkelt flexibele oled-schermen die in smartphones gebruikt gaan worden. Het schermpaneel is gemaakt van plastic in plaats van glas waardoor het scherm buigbaar en volgens LG ook onbreekbaar is. Daarnaast is het scherm maar 0,44 millimeter dun en een 6 inch-scherm weegt maar 7,2 gram.

Door het gebruik van flexibele schermen kunnen niet alleen nieuwe smartphoneconcepten worden bedacht, maar wordt het ook mogelijk om een smartphone veel duurzamer te maken. Omdat plastic schermen ‘onbreekbaar’ zijn, hoeft de gemiddelde gebruiker niet meer zijn hart vast te houden als de telefoon een keer op de grond valt.

Daarnaast kun je met flexibele schermen bijvoorbeeld een smartphone ontwikkelen waar het scherm over een zijkant loopt. Dit gedeelte van de smartphone zou dan bijvoorbeeld notificaties kunnen weergeven.

Lees verder na de advertentie.

flexibele oled-schermen van LG

lg-flexibile-panel-prototype

“LG lanceert een nieuw tijdperk van flexibele schermen voor smartphones met toonaangevende technologie”, aldus Dr. Sang Deog Yeo, vicepresident van LG Display. “De flexibele schermen-markt zal naar verwachting snel groeien als deze technologie verder wordt uitgebreid naar andere diverse toepassingen, waaronder autodisplays, tablets en andere draagbare apparaten. Ons doel is om volgend jaar een vroege voorsprong in de flexibele schermen-markt te nemen door de introductie van nieuwe producten met hoge prestaties en gedifferentieerde ontwerpen.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu