‘LG G Flex 2 wordt goedkoper dan voorganger’

De vorige week aangekondigde LG G Flex 2 is opgedoken op de Duitse site van Amazon. Uit de bestelpagina  blijkt dat de buigbare smartphone van LG goedkoper wordt dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG G Flex 2 prijs lager

LG G Flex 2 prijsDe Duitse Amazon (die ook verzendt naar Nederland) hanteert een LG G Flex 2 prijs van 599,99 euro, waarmee de gebogen smartphone ruim 100 euro goedkoper is dan de eerste G Flex. Dat toestel verscheen eind februari 2014 voor ruim 700 euro. De G Flex 2 is dus iets betaalbaarder en biedt vanzelfsprekend betere specs. Het display gekrompen naar  5,5 inch, maar heeft een hogere 1080p-resolutie waardoor het scherper oogt.

Verder is er een Snapdragon 810-chip van Qualcomm met een 2,0GHz octacore-processor aan boord, die wordt bijgestaan door 2GB aan DDR4-RAM en 16 of 32GB aan uitbreidbare opslagruimte. Daarnaast  hebben we hoge verwachtingen van de 3000 mAh-accu die waarschijnlijk prima presteert aangezien het full-hd-scherm minder energie vreet dan bijvoorbeeld QHD. Met met 149.1 x 75.3 x 7.1/9.4 millimeter is de G Flex 2 ook beter hanteerbaar dan zijn voorganger.

Tot slot beschikt de smartphone over een 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en een 2,1 megapixel-frontcamera voor zelfportretten. Enkele functies van de LG G3 zijn overgeheveld naar  de G Flex 2, waaronder de volume- en powerknop aan de achterzijde en de mogelijkheid om met handgebaren selfies te schieten. Standaard draait de smartphone op Android 5.0 (Lollipop) en is er een handige schermmodus aanwezig die de tijd, notificaties en gemiste oproepen toont als je over het scherm veegt.

Verwachte release

Vanaf eind deze maand is de LG G Flex 2 verkrijgbaar in Zuid-Korea. De verwachting is dat snel andere markten zullen volgen, maar wanneer de Europese release plaatsvindt is nog niet bekend. De prijs dus wel en ook zul je als koper kunnen kiezen tussen twee kleuren: zilver en rood.

Het laatste nieuws over LG

Hieronder lees je het laatste nieuws over LG. Op zoek naar een ander LG-model? Kijk dan in het overzicht van  LG Android Smartphones.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.