LG G Flex: gebogen Android-smartphone met 6 inch-display (ADV)

Redactie
27 maart 2014, 11:41
2 min leestijd
LG G Flex: gebogen Android-smartphone met 6 inch-display (ADV)
LG G Flex advertorial

Android smartphones heb je in alle soorten en maten. Qua design zijn ze de afgelopen jaren echter vrijwel hetzelfde gebleven: grote zwarte rechthoeken met een touchscreen aan de voorzijde en een camera aan de achterzijde. Met de LG G Flex heeft LG daar verandering in gebracht. Deze Android-smartphone valt direct op door zijn licht gebogen design en enorme 6 inch-scherm. Het is een uniek toestel om te zien, dat ook nog eens beschikt over high-end specificaties en een aantal handige snufjes.

De gebogen vorm van de G Flex biedt meerdere voordelen. Het ontwerp moet volgens LG de geluidskwaliteit verbeteren, omdat de afstand tussen mond en microfoon kleiner is. Op het dunste punt is de telefoon 7,9 millimeter dik, waardoor hij relatief gemakkelijk in een broekzak glijdt. De vorm biedt ook een IMAX-achtig effect bij het bekijken van video’s. Filmpjes ogen kleurrijk en scherp dankzij het 720p-scherm dat gebruikmaakt van de flexibele oled-technologie.

Flexibel toestel kan tegen een stootje

LG G Flex advertorial 2

Behalve gebogen is de LG G Flex ook flexibel. Als je de smartphone plat op een tafel legt, kun je hem indrukken zonder dat er schade optreedt aan de interne hardware. De G Flex kan dus tegen een stootje en is voorzien van een speciale coating aan de achterzijde. Deze zorgt ervoor dat het toestel zichzelf kan ‘helen’ als je er bijvoorbeeld hard op krast met een bos sleutels. De G Flex geeft dan geen krimp en krasjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Daarnaast is het grote display voorzien van een kraswerende laag Gorilla Glass; je hoeft dus niet extreem voorzichtig met de smartphone om te springen. Met 160,5 bij 81,6 bij 8,7 millimeter valt de G Flex in de phablet-klasse en het gewicht van het toestel bedraagt 177 gram. Omdat de volumetoetsen en powerknop zich aan de achterzijde bevinden, is het toestel ondanks zijn omvang gemakkelijk te bedienen.

High-end specificaties

LG G Flex adv

Onderhuids is deze LG-telefoon voorzien van snelle hardware, die ervoor zorgt dat Android lekker soepel draait en je de laatste apps probleemloos kunt afspelen. Aan boord is een 2,26GHz-quadcore-processor die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Het 6 inch-scherm heeft een 720p-resolutie en geeft kleuren en details helder weer. Ook de kijkhoeken zijn goed.

Zoals het een goede smartphone betaamt, heeft ook de G Flex een tweetal camera’s. Met de 2,1-megapixel-frontcamera het gemakkelijk videobellen en selfies schieten. Voor het serieuzere fotografiewerk is er een camera met 13 megapixels en een led-flitser aan de achterzijde. Deze laat je gemakkelijk de wereld om je heen vastleggen, ook in video (1080p).

De LG G Flex is dan ook een echt multimediamonster. Hij combineert een opvallend design met slimme snufjes en snelle hardware. LG laat zich met de G Flex van zijn meest innovatieve kant zien en wat ons betreft zijn ze daarin geslaagd.

Het laatste LG G Flex nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Flex
LG G Flex

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu