De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG registeert LG G Health, mogelijke naam smartwatch

Redactie
29 oktober 2013, 15:05
1 min leestijd
LG registeert LG G Health, mogelijke naam smartwatch
LG G Health

LG heeft de naam LG G Heath geregistreerd. De merknaam kan mogelijk worden gebruikt voor de smartwatch waar het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verluidt aan werkt. De merknaam LG G Health is bij het U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) ingediend ter goedkeuring. In die beschrijving staat dat de G Health een mobiel apparaat is dat onder de categorie horloges valt, maar de naam smartwatch wordt nergens in het document genoemd.

In de beschrijving wordt horloges als volgt gedefinieerd: “Een polsband die data communiceert naar persoonlijke assistenten als smartphones en persoonlijke computers via internet websites en andere computer- en elektronische communicatienetwerken.” En hoewel dit een ietwat vreemde beschrijving is voor enkel een horloge, kunnen we hieruit opmaken dat LG duidelijk een smartwatch bedoeld.

Lees verder na de advertentie.

LG G Health voor gezondheid?

LG-Smartwatch

De merknaam is op 23 oktober van dit jaar ingediend en is daarmee nog vrij jong. Het is daarom goed mogelijk dat de G Health de (potentiële) naam van de smartwatch is, want veel techbedrijven zijn pas sinds 2013 bezig om een smartwatch te maken – allemaal na het overweldigende succes van de Pebble.

Daarnaast krijgt de LG G Health de beschikking over enkele handige gezondheidsopties, vermoedelijk een hartslagmeter, stappenteller en dergelijken. Dit is handig voor een smartwatch, die naast data communiceren en met je smartphone samenwerken ook een zelfstandig apparaat is dat je dagelijks (actief) leven in de gaten houdt.

Het blijft onduidelijk wanneer LG een smartwatch gaat aankondigen. De meeste smartwatches van grote bedrijven worden in 2014 verwacht.

via, foto is niet de definitieve smartwatch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu