LG G Pro 2 officieel onthuld met 5,9 inch-scherm en Android 4.4 – update

Gijs Ettes
13 februari 2014, 8:08
1 min leestijd
LG G Pro 2 officieel onthuld met 5,9 inch-scherm en Android 4.4 – update
LG G Pro 2 onthuld

LG heeft de LG G Pro 2 onthuld. De smartphone is de opvolger van het eerste vlaggenschip van LG in 2013 en krijgt een groot 5,9 inch-scherm met een 1080p-resolutie. Dit is omlijst met een dunne schermrand van 3,3 millimeter, waardoor het display nóg groter lijkt. Ruim 77 procent van de voorkant van de LG G Pro 2 bestaat uit het scherm.

Net als de LG G2 heeft de Pro 2 ook de powerknop en volumetoetsen aan de achterzijde. Daar zijn ook de led-flitser en 13-megapixel-camera te vinden. Laatstgenoemde beschikt over optische beeldstabilisatie en kan video’s in 4K schieten. Een andere onderscheidende feature is de mogelijkheid om te filmen in slowmotion met 120 frames per seconde. De frontcamera heeft 2,1 megapixels.

Lees verder na de advertentie.

Update: LG Nederland geeft aan dat er op dit moment geen plannen zijn om de LG G Pro 2 in Nederland uit te brengen.

LG G Pro 2 onthuld: dit zijn de specificaties

Onderhuids is de LG G Pro 2 voorzien van een 2,26GHz-quadcore-processor en 3GB aan werkgeheugen. Bij aanschaf heb je de keuze tussen 16GB of 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Verder is er ondersteuning voor 3G/4G, wifi, nfc en bluetooth 4.0 aanwezig.

Op dit moment draait de LG G Pro 2 op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) met de Emotional UX-skin van LG. Een handig snufje in de software is Knock Code, waardoor je het toestel kunt ontgrendelen door op het scherm te tikken.

De LG G Pro 2 weegt 172 gram en meet 157,9 bij 81,9 bij 8,3 millimeter. De accucapaciteit bedraagt 3200 mAh. Over een prijs en releasedatum is vooralsnog niets bekend, maar we verwachten hier tijdens het Mobile World Congress meer duidelijkheid over te krijgen.

Lees meer over de LG G Pro 2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Pro 2
LG G Pro 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu