`LG komt later dit jaar met opvolger LG G Pro 2‘

Wouter Nijsen
4 juli 2015, 16:12
2 min leestijd
`LG komt later dit jaar met opvolger LG G Pro 2‘

LG zou werken aan de LG G Pro 3, een groot toestel dat de opvolger van de G Pro 2 moet worden. De specificaties van de smartphone  zijn inmiddels gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Opvolger van de G Pro 2

Volgens een nieuw gerucht is LG bezig met een opvolger van de LG G Pro 2. Dit toestel verscheen vorig jaar  als opvolger van de in 2013 verschenen G Pro en kenmerkte zich door het enorm scherm. LG zou vorig jaar al een nieuw toestel in de G Pro-lijn willen uitbrengen, maar daar is het destijds niet van gekomen.

LG G Pro 3 specs

De website Mobipicker meldt vandaag op basis van een anonieme bron dat LG weer is gestart met de ontwikkeling van de LG G Pro 3. Het toestel zou pas eind dit jaar worden uitgebracht, omdat LG zich voor nu wil focussen op de G4.

‘Dit zijn de LG G Pro 3 specs’

Daarnaast zegt de bron over de specificaties van het toestel te beschikken. Zo zou de LG G Pro 3 aangedreven worden door een geheel nieuwe Snapdragon 820-processor met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbaar opslagruimte. Naar verluidt beschikt de G Pro 3 – net als zijn voorganger – over een enorm 6 inch-scherm, maar ditmaal met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ter vergelijking: de G Pro 2 doet het met  een full-hd-scherm.

De smartphone zou verder voorzien zijn van een 20,7 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Ook dat is een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger (13 en 2,1 megapixels). Naar verluidt beschikt de LG G Pro 3 verder over een vingerafdrukscanner en draait het toestel standaard op Android 5.1.

Als gezegd is de verwachting dat de G Pro 3 eind dit jaar wordt onthuld. Voor nu wordt een adviesprijs van 790 dollar (omgerekend 710 euro) genoemd. Of en wanneer het toestel ook naar Nederland komt, is nog onduidelijk.

Het laatste nieuws over LG

Bron: Mobipicker
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's