LG G Watch vanaf 8 juli verkrijgbaar in Nederland en België – update

Gijs Ettes
1 juli 2014, 13:18
2 min leestijd
LG G Watch vanaf 8 juli verkrijgbaar in Nederland en België – update
LG G Watch bestellen

De LG G Watch bestellen in Nederland en België is vanaf 8 juli mogelijk voor een adviesprijs van 199 euro, zo heeft LG bekendgemaakt. Het slimme horloge van de Zuid-Koreaanse fabrikant is nu al te reserveren. Nederlandse klanten die vóór 31 augustus een abonnement afsluiten of verlengen bij een winkel van Vodafone of Belcompany en kiezen voor een LG G3 krijgen de smartwatch gratis. Of er ook Belgische winkels  met een dergelijke actie zijn, is niet bekend.

LG’s smartwatch is de eerste met Android Wear die verkrijgbaar wordt in ons land. Het slimme horloge heeft een 1,65 inch-scherm met een resolutie van 240 bij 240 pixels. Het display is altijd ingeschakeld en aanraakgevoelig, zodat je gemakkelijk door informatiekaarten en notificaties kunt vegen. Daarnaast is de G Watch stof- en waterbestendig, dus ook geschikt voor actieve gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Update: Op dit moment accepteert Android Wear nog geen Nederlandse stemcommando`s, maar wel commando`s in bijvoorbeeld het Engels, Duits en Frans. Toch is het mogelijk om in het Nederlands bijvoorbeeld berichten, zoekopdrachten en bestemmingen voor navigatie te dicteren door de taal van Google Now op je smartphone te veranderen naar Nederlands. Met deze verandering behoudt de LG G Watch alle functies, alleen komen de `OK, Google`-commando`s te vervallen. Deze functies zijn wel op te starten door de touchscreen van je LG G Watch te gebruiken.

Onze voorlopige conclusie

De G Watch is een échte eerste versie. Het design is simpel maar doeltreffend  en  Android Wear is nog vrij basic en buggy. Vooralsnog vind ik het accessoire op dit moment vrij overbodig, mede omdat de Nederlandse spraakherkenning niet in combinatie met Engelse spraakcommando’s werkt. Als dit wordt opgelost, is de G Watch al een stuk interessanter.

De komende tijd, als ontwikkelaars met Android Wear aan de slag kunnen gaan, wordt de G Watch en andere Android Wear-smartwatches een stuk functioneler. Zo lijkt het mij enorm fijn om Mailbox-e-mails via een smartwatch te archiveren, op een WhatsApp-berichtje te reageren door te praten of om een ander album via Spotify op te zetten. En het fijne is: dit wordt allemaal vrij snel mogelijk met Android Wear.

Maar als ik heel eerlijk ben wacht ik gewoon op de Moto 360, de smartwatch met het fraaie ronde design. De G Watch-concurrent verschijnt deze zomer op de markt.

Lees onze volledige en uitgebreide LG G Watch preview
Je kunt nu al de witte LG G Watch bestellen of de zwarte LG G Watch reserveren

Meer over de LG G Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Watch
LG G Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu