LG G Watch Duitse Google PlayDe release van de LG G Watch zit eraan te komen, zo blijkt maar weer eens uit een nieuw lek. Volgens diverse Duitse Android-sites was er op de Duitse Google Play Store kortstondig informatie te vinden over de smartwatch van LG, de 400 mAh-accu en het feit dat het apparaat een scherm heeft dat altijd is ingeschakeld. De tekst is waarschijnlijk te vroeg gepubliceerd en inmiddels alweer verwijderd van Google Play.

Het lek wijst erop dat de LG G Watch waarschijnlijk zal worden verkocht via Google Play, al is onduidelijk welke landen als eerste aan de beurt zijn. Eerder lekten al specificaties uit, waaruit blijkt dat  de smartwatch  de talen Engels, Spaans, Frans, Koreaans en Chinees ondersteunt. Of en wanneer Nederlands volgt, is nog onbekend.

LG G Watch heeft een accuduur van 36 uur

Android WearUit recente berichten blijkt dat de LG G Watch een standby-tijd heeft van 36 uur. Het slimme horloge heeft een accu met een capaciteit van 400 mAh en per uur wordt er in stand-by (met alle sensoren en het scherm ingeschakeld) circa 11 mA stroom verbruikt. Het display meet 1,65 inch-scherm en heeft een resolutie van 280 bij 280 pixels. Met 37,9 bij 46,5 bij 9,9 millimeter en een gewicht van 61 gram (inclusief batterij) is het horloge redelijk compact.

Verder is de G Watch natuurlijk de eerste smartwatch met Android Wear. Googles besturingssysteem voor wearables kenmerkt zich door de implementatie van Google Now, zodat je stemcommando’s kunt uitvoeren om gemakkelijk te zoeken en handige informatiekaarten krijgt met betrekking tot het weer, binnenkomende berichten, files en ga zo maar door. Tijdens de Google I/O (25-26 juni) krijgen alle bezoekers de smartwatch van LG mee naar huis.

Het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.