‘LG G Watch krijgt Nederlandse spraakherkenning, komt binnenkort naar Nederland’

Gijs Ettes
25 juni 2014, 10:29
1 min leestijd
‘LG G Watch krijgt Nederlandse spraakherkenning, komt binnenkort naar Nederland’

De LG G Watch gaat de Nederlandse taal ondersteunen. Zo  meldt een anonieme bron aan AndroidPlanet die op Google I/O aanwezig is en de Nederlandse spraakherkenning heeft getest. Daarmee is het zeer aannemelijk dat Android Wear wordt gelanceerd met Nederlandse spraakherkenning, zodat gebruikers in het Nederlands berichten kunnen inspreken en versturen met hun smartwatch.

De Nederlandse spraakherkenning zou op dit moment alleen werken bij het versturen van berichten en het zoeken op Google. De spraakcommando’s van Android Wear, zoals ‘reply’ of ‘search’, werken dus in het Engels. Dit zou betekenen dat je bij het ontvangen van een Hangouts-bericht via het spraakcommando ‘reply’ een antwoord in het Nederlands kunt dicteren, waarbij wordt gebruikgemaakt van de Nederlandse Google Tekst-naar-spraak engine.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse spraakherkenning voor  LG G Watch

LG-G-Watch_main

Onze bron heeft wellicht  een vroege versie van de software gezien  en volledige ondersteuning voor de Nederlandse taal wordt mogelijk via een softwareupdate aan de Android Wear-smartwatches toegevoegd, alvorens deze in ons land in de verkoop gaan. Veel features van Google Now werken nu nog niet in het Nederlands, waardoor Android Wear bijvoorbeeld niet naar  de gebruiker terug praat. De optie heeft Siri vanaf iOS 8 mogelijk al wel.

Verder heeft AndroidPlanet een bron binnen de retail industrie gevraagd of Android Wear-smartwatches ook in Nederland worden verkocht, en dat blijkt inderdaad het geval. Volgens de bron, die eveneens anoniem wil blijven, zou de LG G Watch in ieder geval in Nederland worden verkocht. Dit gebeurt mogelijk via Google Play, dat sinds enkele maanden onder andere de Nexus 5 aanbiedt. Het is onduidelijk of de Android Wear-smartwatches ook via andere kanalen worden verkocht, aldus de bron.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Watch
LG G Watch

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu