LG G Watch R onthuld: ronde smartwatch met oled-scherm voor 299 euro

Gijs Ettes
28 augustus 2014, 8:48
1 min leestijd
LG G Watch R onthuld: ronde smartwatch met oled-scherm voor 299 euro
LG G Watch R onthuld

LG heeft vandaag de LG G Watch R onthuld, een ronde smartwatch met een klein oled-scherm van plastic en een stalen frame. De onthulling komt slechts een maand na de release van de rechthoekige LG G Watch. De Watch R heeft een veel klassieker design en een iets kleiner 1,3 inch-scherm (320 bij 320 pixels) dat volledig wordt benut door Android Wear en vanuit elke kijkhoek goed zicht moet bieden, zelfs in direct zonlicht. Tijdens de IFA wordt het apparaat aan de pers getoond. Op een later moment geeft LG uitsluitsel over een release van het apparaat in Nederland en België. De Watch R moet eind dit jaar verschijnen voor 299 euro; 100 euro meer dan zijn voorganger.

Onderhuids is de LG G Watch R identiek aan de eerste G Watch. Aan boord is dezelfde Snapdragon 400-chip, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan niet-uitbreidbare opslagruimte. De smartwatch is ook weer stof- en waterbestendig en heeft een kalfsleren band die desgewenst verwisselbaar is. Ook heb je diverse alternatieve klokjes die je kunt instellen door even je vinger op het kleine display te houden.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de LG G Watch R

De LG G Watch R kan overigens meer dan alleen inkomende e-mails, WhatsApp-berichten en telefoonoproepen tonen. Je kunt ze ook opvolgen middels stemcommando’s, al is het nog niet mogelijk om complete telefoongesprekken te voeren. De smartwatch heeft wel een microfoon, maar geen speaker.

Aangezien het aantal Android Wear apps steeds meer toeneemt, worden smartwatches steeds functioneler. Zo zijn er al games, een simpele browser, fitness- en recepten-apps te downloaden. Ook apps om je sociale netwerken en je agenda te beheren, zijn reeds beschikbaar.

Lees meer over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu