De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG G Watch R verschijnt gelijktijdig met nieuwe Android-versie

Gijs Ettes
24 oktober 2014, 8:56
1 min leestijd
LG G Watch R verschijnt gelijktijdig met nieuwe Android-versie
LG G Watch R release

De LG G Watch R release vindt op 3 november plaats, zo heeft de fabrikant bekendgemaakt. De ronde smartwatch verschijnt dus gelijktijdig met onder meer Android 5.0 Lollipop en de Nexus 9. Het apparaat is de opvolger van de LG G Watch die enkele maanden geleden verscheen en gaat 269 euro kosten. Daarmee is het slimme horloge iets duurder dan de Motorola Moto 360, die eveneens een rond uurwerk heeft.

De LG G Watch R is met zijn 1,3 inch-scherm iets kleiner dan zijn voorganger, maar het display heeft wel een hogere schermresolutie van 320 bij 320 pixels. Bovendien is het een plastic oled-scherm, waardoor de kijkhoeken en de afleesbaarheid in direct zonlicht stukken beter zijn. Onderhuids is de Watch R identiek aan de eerste smartwatch van LG. Aan boord is dezelfde Snapdragon 400-chip, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan niet-uitbreidbare opslagruimte. Ook heb je diverse alternatieve klokjes die je kunt instellen door even je vinger op het kleine display te houden.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de LG G Watch R

LG G Watch R

De LG G Watch R kan meer dan alleen inkomende e-mails, WhatsApp-berichten en telefoonoproepen tonen. Je kunt ze ook opvolgen middels stemcommando’s, al is het nog niet mogelijk om complete telefoongesprekken te voeren. De smartwatch heeft wel een microfoon, maar geen speaker.

Aangezien het aantal Android Wear apps steeds meer toeneemt, worden smartwatches steeds functioneler. Zo zijn er al games, een simpele browser, fitness- en recepten-apps te downloaden. Ook apps om je sociale netwerken en je agenda te beheren, zijn reeds beschikbaar.

Het laatste nieuws over LG

Hieronder lees je het laatste nieuws over LG. Voor meer informatie over LG-smartphones en -tablets kun je een kijkje nemen op de LG-toestelpagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G Watch R
LG G Watch R

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu