‘LG G Watch R release vindt plaats op 14 oktober’

Gijs Ettes
4 september 2014, 17:17
1 min leestijd
‘LG G Watch R release vindt plaats op 14 oktober’
LG G Watch R release

De LG G Watch R release vindt volgende maand al plaats, zo heeft een woordvoerder van LG bevestigd. De ronde smartwatch is vanaf 14 oktober verkrijgbaar, al is onduidelijk in welke landen hij als eerste verkocht wordt. De adviesprijs is wel al bekend: met 299 euro wordt de G Watch R 100 euro duurder dan zijn voorganger.

Het apparaat wordt  een flinke verbetering ten opzichte van de eerste LG G Watch. De G Watch R heeft een veel klassieker design en een iets kleiner 1,3 inch oled-scherm (320 bij 320 pixels) dat volledig wordt benut door Android Wear  en ook in direct zonlicht goed zicht moet bieden.  De smartwatch is wederom  weer stof- en waterbestendig en heeft een chique verwisselbare band van kalfsleer.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de LG G Watch R

Onderhuids is de LG G Watch R identiek aan de eerste G Watch. Aan boord is dezelfde Snapdragon 400-chip, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan niet-uitbreidbare opslagruimte. Het accessoire kan, in combinatie met een smartphone, meer dan alleen inkomende e-mails, WhatsApp-berichten en telefoonoproepen tonen. Je kunt deze  ook opvolgen middels stemcommando’s, al is het nog niet mogelijk om complete telefoongesprekken te voeren.

Aangezien het aantal Android Wear apps steeds meer toeneemt, worden smartwatches steeds functioneler. Zo zijn er al games, een simpele browser, fitness- en recepten-apps te downloaden. Ook apps om je sociale netwerken en je agenda te beheren, zijn reeds beschikbaar.

Het laatste nieuws over de LG G Watch R

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu