‘LG G Watch R2 met 4G-ondersteuning verschijnt in 2015’

Gijs Ettes
9 december 2014, 14:39
2 min leestijd
‘LG G Watch R2 met 4G-ondersteuning verschijnt in 2015’

Naar verluidt onthult LG tijdens het Mobile World Congress 2015 (2 – 5 maart) een smartwatch met 4G-ondersteuning. Het apparaat moet de LG G Watch R opvolgen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de LG G Watch R2

lg g watch r video

Volgens Business Korea, een zakenkrant uit het thuisland van LG, gaat de fabrikant de LG G Watch R2 in maart volgend jaar presenteren tijdens de MWC in Barcelona. Niet al te lang daarna moet het horloge ook in de winkels komen te liggen. In tegenstelling tot de Gear S van Samsung kan het horloge van LG overweg met 4G, zodat de doorvoer van data een stuk sneller moet verlopen. Of het ook mogelijk is om te bellen met de LG G Watch R2 is niet duidelijk, maar lijkt wel aannemelijk.

Net als de voorgaande smartwatches van LG zal de G Watch R2 waarschijnlijk op Android Wear draaien. Of en wanneer het apparaat in Nederland en België verschijnt is niet bekend. De eerste LG G Watch R is sinds vorige maand verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 269 euro.

LG G Watch R bij Coolblue voor 265 euro
LG G Watch R bij Bol.com voor 265 euro
LG G Watch R bij CentralPoint voor 252,89 euro

LG G Watch R specs en review

lggwatch-r-4

De eerste ronde Android Wear-smartwatch van LG namen we medio november uitgebreid onder de loep in onze LG G Watch R review. In tegenstelling tot zijn voorganger ziet de G Watch R eruit als een traditioneel horloge, met een rond uurwerk en een 1,3 inch-scherm (320 bij 320 pixels). Hij wordt aangedreven door een  Snapdragon 400-chip en heeft 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan niet-uitbreidbare opslagruimte.

De interface van de smartwatch kenmerkt zich door notificaties en informatie die wordt getoond op informatiekaarten. Deze kun je oproepen met stemcommando’s en weer wegvegen met een swipe op het scherm. Je kunt navigeren, e-mailen en WhatsApp-berichten beantwoorden, maar nog geen complete telefoongesprekken voeren. De smartwatch heeft wel een microfoon, maar geen speaker. Benieuwd naar de mogelijkheden van Android Wear? Check dan ons overzicht met de beste Android Wear apps van dit moment.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu