LG G2 met frisse nieuwe manier van besturen aangekondigd

Redactie
7 augustus 2013, 17:06
2 min leestijd
LG G2 met frisse nieuwe manier van besturen aangekondigd
lgg2

Eerder vandaag was al vrijwel alles uitgelekt van de LG G2, het nieuwe vlaggenschip van LG. Op een persevenement dat live werd uitgezonden op het internet is het toestel nu ook officieel aangekondigd. De G2 heeft een groot full-hd 5,2 inch-scherm, laat de serienaam Optimus – waar LG eerder nog mee werkte – vallen en alle knoppen zijn bij het toestel naar de achterkant verplaatst.

Het inzicht voor het “Back Button”-concept is volgens LG verkregen uit het bestuderen van gebruikers. Hieruit bleek dat hoe groter de telefoon werd, hoe moeilijker het werd om de zijknoppen goed te kunnen bereiken.

“Het verplaatsen van de belangrijkste knoppen naar de achterkant van de telefoon gaf gebruikers meer controle”, aldus LG. Ook zou de telefoon stabieler in de hand moeten gaan liggen.

Lees verder na de advertentie.

LG G2: nieuwe manier van besturen

http://www.youtube.com/watch?v=dd7ho3fhg_4

Door lang te drukken op de volumeknoppen op de achterkant kunnen gebruikers QuickMemoTM en de camera activeren om respectievelijk een notitie en foto te maken. En als de LG G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop op de achterkant te drukken. De LG G2 kan door tweemaal op het display te tikken worden ingeschakeld.

lgg2-2

Het nieuwe LG-toestel heeft bovendien een erg dunne bezel. Dit is de ruimte tussen de randen van het scherm en de daadwerkelijke rand van de telefoon. Hierdoor oogt het scherm nog groter en heeft vooral de voorkant van de Android-smartphone een strakke look.

LG G2 specificaties
Het 5,2 inch-scherm heeft een full-hd-resolutie van 1920×1080 pixels. De LG G2 huisvest verder een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor die op 2,26Ghz draait, 2GB aan intern werkgeheugen, een 13 megapixel-camera aan de achterzijde, 2,1 megapixel-camera aan de voorzijde en 16GB/32GB aan interne opslagruimte. De telefoon draait op Android 4.2.2, de voorlaatste versie van Googles besturingssysteem.

Het toestel krijgt zijn energie van een grote batterij van 3000 mAh. Daarnaast zou de nieuw GRAM grafische technologie de totale batterijduur met 10 procent moeten verlengen. Door de batterij is het formaat 138,5 x 70,9 x 8,9 millimeter, het gewicht van de smartphone is nog niet bekend.

LG G2: prijzen en releasedatum

De LG G2 komt beschikbaar in de kleuren zwart en wit en het is nog niet bekend wanneer de LG G2 in Nederland te koop is. Ook de adviesprijs is nog niet bekend. De releasedata verschillen per land en provider.

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Merk: LG
Device: LG G2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G2
LG G2
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's