De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste smartphones van 2013 (nummer 3): LG G2

Redactie
29 december 2013, 16:11
2 min leestijd
De beste smartphones van 2013 (nummer 3): LG G2
LG G2

De komende dagen licht AndroidPlanet de 5 beste Android-tablets en -smartphones uit, en we zijn bij de nummer 3 van de smartphones: de LG G2. Het vlaggenschip van LG maakt indruk door zijn innovatieve design en een uitstekend scherm met een zeer kleine schermrand. Hierdoor lijkt het 5,2 inch full-hd-scherm van de G2 nog groter.

LG heeft ook de knoppen van de zijkant naar de achterkant verplaatst. Het inzicht voor dit `Back Button`-concept is volgens LG verkregen uit het bestuderen van gebruikers. Hieruit bleek dat hoe groter de telefoon werd, hoe moeilijker het werd om de knoppen goed te kunnen bereiken. Dankzij de knoppen aan de achterzijde moet het makkelijker zijn om het toestel aan en uit te zetten en om het volume te regelen.

Lees verder na de advertentie.

De LG G2 nader bekeken

Winst LG stijgt

De LG G2 huisvest verder een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor die op 2,26Ghz draait, 2GB aan intern werkgeheugen, een 13-megapixel-camera aan de achterzijde, 2,1-megapixel-camera aan de voorzijde en 16GB/32GB aan interne opslagruimte. Het toestel krijgt zijn energie van een grote accu met een capaciteit van maar liefst 3000 mAh. Daarnaast zou de nieuw grafische technologie `gram` de totale batterijduur met 10 procent moeten verlengen. Door de batterij is het formaat 138,5 —70,9 —8,9 millimeter, het gewicht van de smartphone is nog niet bekend.

De LG G2 is de beste smartphone die LG tot op heden heeft ontwikkeld. Het toestel is op verschillende punten indrukwekkend. Zo oogt het scherm prachtig en heerlijk groot, is de snelheid dik in orde, weet de 13 megapixel-camera te verrassen en is de accuduur ronduit geweldig. Zelfs de powerknop aan de achterkant zal veel mensen nog kunnen bekoren. Daar komt nog eens bij dat de LG G2 een adviesprijs van maar 549 euro heeft: een hele schappelijke prijs als je enkele prijzen van recente concurrenten erbij pakt.

→ Lees ook onze LG G2 review.

De beste smartphones van 2013

Bekijk hieronder de beste smartphones van 2013 op een rijtje:

LG G2 kopen

Meer aanbiedingen van LG’s vlaggenschip vind je in ons overzicht LG G2 kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G2
LG G2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu