‘Compacte’ LG G2 Mini wordt over paar dagen internationaal uitgebracht

Gijs Ettes
27 maart 2014, 9:05
1 min leestijd
‘Compacte’ LG G2 Mini wordt over paar dagen internationaal uitgebracht
LG G2 Mini release

De LG G2 Mini release start over een paar dagen,  zo heeft de fabrikant officieel bekendgemaakt. De ‘compacte’ smartphone zal eerst verschijnen in de VS, waarna hij zijn weg vervolgt naar Europa, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië. LG Nederland heeft al eerder aangegeven dat het toestel begin april in Nederland en België in de winkels ligt, maar welke dag we de Mini precies kunnen verwachten is niet bekend. De adviesprijs bedraagt 299 euro.

Over de specificaties van de LG G2 Mini is minder onduidelijkheid. Standaard wordt de telefoon geleverd met Android 4.4 (KitKat), 4G-ondersteuning en een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Het display is niet veel kleiner dan dat van de LG G2, maar heeft wel een beduidend lagere resolutie. Omdat de powerknop en volumetoetsen zijn verplaatst naar de achterzijde, is de schermrand wel lekker dun. De dikte van de telefoon is met 9,8 millimeter gemiddeld.

Lees verder na de advertentie.

Lees onze LG G2 Mini hands-on

Verder wordt de LG G2 Mini aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400) en 1GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen bedraagt 8GB en is desgewenst uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Ook is er een camera met 8 megapixels aan boord en een 1,3-megapixel-frontcamera om mee te videobellen.

Onze uitgebreide kennismaking met het toestel lees je in de voorlopige LG G2 Mini review, waarin we het design en de onderscheidende functies van de smartphone onder de loep nemen.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G2 Mini
LG G2 Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu