De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Officiële lancering LG G3 vindt plaats op 27 mei

Gijs Ettes
30 april 2014, 10:54
1 min leestijd
Officiële lancering LG G3 vindt plaats op 27 mei
LG G3 lancering

Over iets minder dan een maand wordt vindt de officiële LG G3 lancering plaats, zo meldt The Verge. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft uitnodigingen verstuurd voor persconferenties in onder meer San Francisco, New York en Londen. Een dag later, op 28 mei, zijn er persmomenten in Seoul, Singapore en Istanbul. LG gaf al eerder aan dat de G3 in het tweede kwartaal zou worden onthuld, dus een presentatie eind volgende maand ligt voor de hand.

Net als zijn voorganger krijgt de LG G3 volumetoetsen en een powerknop aan de achterkant, in plaats van aan de zijkanten. Op deze manier moet de smartphone makkelijker te bedienen zijn en is het mogelijk dat de randen rondom het scherm ontzettend dun zijn. Aan de achterzijde van de telefoon bevindt zich ook een camera, dubbele led-flitser en een mogelijke vingerafdrukscanner. Het scherm van de LG G3 meet naar verluidt 5,5 inch en beschikt over een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Lees verder na de advertentie.

LG G Watch Android smartwatch

Vooralsnog is onduidelijk hoe snel na de LG G3  lancering het toestel in de winkels ligt. Ook de definitieve specificaties zijn nog niet bekend. Geruchten gaan dat het nieuwe vlaggenschip van LG een 2,2GHz-octacore-processor krijgt en 3GB aan werkgeheugen. Ook zou er 32GB aan opslagruimte beschikbaar zijn, dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Aan de voor- en achterzijde zijn camera’s met respectievelijk 2,1 en 13 megapixels te vinden.

Overigens verschijnt niet lang na de LG G3 lancering de eerste smartwatch van LG, de LG G Watch. Het slimme horloge is een van de eersten die draait op Android Wear en is voorzien van een klein touchscreen dat altijd is ingeschakeld. Ook is de smartwatch stof- en waterbestendig.

Lees meer over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu