Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Hoeps: LG Nederland lekt per ongeluk LG G3

Redactie
26 mei 2014, 17:02
2 min leestijd
Hoeps: LG Nederland lekt per ongeluk LG G3
lg G3

LG Nederland heeft maandag per ongeluk de LG G3 gelekt. Het nieuwe vlaggenschip was voor even te zien op de website van de Nederlandse divisie van het bedrijf. Wat we nog niet wisten? Dat het toestel een metalen design krijgt en toch draadloos kan worden opgeladen. Normaliter is het niet mogelijk om via de Qi-technologie een smartphone met een metalen behuizing op te laden, dus we zijn benieuwd hoe LG dit precies doet.

Lees verder na de advertentie.

LG G3 specs

LGG3-2

Het scherm van de LG G3 betreft 5,5 inch met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De LG G3 krijgt verder een Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart kan worden uitgebreid. Het metalen design doet verder niets af aan het oorspronkelijke uiterlijk van de LG G3, dat opnieuw over knoppen aan de achterzijde en een zeer dunne schermrand beschikt. De grootte van het toestel betreft 146.3 x 74.6 x 8.9mm en verder is er een 3000 mAh-accu aanwezig.

LG G3-officieel5

Foto’s en video’s worden met een 13 megapixel-camera geschoten en er is optische beeldstabilisatie aanwezig. Ook is er een speciale laserautofocusmodus aanwezig waarmee de lens sneller zou scherpstellen en daarmee ook sneller foto’s schiet. Het gebruik van optische beeldstabilisatie en de laserautofocusmodus zou nog eens een hele fijne combinatie kunnen worden, mede omdat eerstgenoemde zichzelf al zeker heeft bewezen. Selfies worden met de 2,1 megapixel-camera aan de voorzijde gemaakt.

LG G3 software

LGG3-interface

De geruchten gaat al langer, maat het lijkt er echt op dat LG de G3 van een geheel nieuwe interface gaat voorzien. Zo is de interface strakker en minimalistischer. Ook draait het toestel vanuit de doos op Android 4.4 en is te zien dat LG eindelijk gebruik gaat maken van drie touchscreenknoppen: de terug-, home- en multitask-toets. Zowel de touchscreenknoppen- als noficiatiebalk bieden de transparantie van Android 4.4, waardoor het scherm en nog groter uitziet.

De LG G3 wordt morgen gepresenteerd. De Nederlandse prijs en releasedatum is vooralsnog onbekend, maar wij verwachten een officiële release in juni met een adviesprijs van 550 euro.

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu