‘LG G3 verschijnt in juli, gaat concurreren met de Galaxy S5’

Gijs Ettes
5 maart 2014, 7:53
1 min leestijd
‘LG G3 verschijnt in juli, gaat concurreren met de Galaxy S5’
LG G3 release

Een forumlid van Ortud.com heeft een foto geplaatst die gemaakt lijkt te zijn met de LG G3, het nieuwe vlaggenschip waar LG momenteel aan werkt. Volgens de anonieme forumganger vindt de LG G3 release in juli plaats, een drietal maanden na de release van de Galaxy S5. LG zet het toestel wellicht in de markt als directe concurrent van de Samsung-telefoon. Eerder gingen geruchten dat de LG G3 vanaf mei of juni te koop is.

In de metadata is te zien dat de foto is geschoten met de camera van de LG-D972, mogelijk het typenummer van de G3. Het kiekje heeft dezelfde maximale resolutie als de 13-megapixel-camera van de LG G Pro 2. Waarschijnlijk is de G3 dan ook voorzien van dezelfde camera met optische beeldstabilisatie en de mogelijkheid om in 2160p te filmen.

Lees verder na de advertentie.

De LG G3 is de opvolger van de LG G2 en zou een QHD-scherm krijgen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is hoger dan de full-hd-schermen die op dit moment op de markt zijn. De schermgrootte van het toestel is nog onbekend, maar zal waarschijnlijk rond de 5,5 inch liggen. De LG G2 heeft een 5,2 inch-scherm.

Verder is de smartphone naar verluidt voorzien van een octacore-processor, een cpu met acht cores. Deze zou sterk moeten worden verbeterd door de licentie op de Cortex A50-processor van ARM. Met deze bekende partij heeft LG recentelijk een deal gesloten om hun eigen processor verder te optimaliseren. Zij gebruiken vervolgens de technologie van ARM om hun processor te ontwikkelen.

Het laatste nieuws over de LG G3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu