‘LG G3 release vindt plaats in mei, toestel krijgt 5,5 inch-scherm’

Gijs Ettes
18 januari 2014, 9:54
1 min leestijd
‘LG G3 release vindt plaats in mei, toestel krijgt 5,5 inch-scherm’
LG G3 release

Geruchten gaan dat de LG G3 release op 17 mei zal plaatsvinden. Het toestel zou op die dag internationaal worden gelanceerd voor een nog onbekende adviesprijs. Volgens een Koreaanse publicatie is de G3 voorzien van een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (QHD).

De LG G3 is de opvolger van de populaire LG G2 en heeft dus waarschijnlijk een groter en scherper scherm dan zijn voorganger. Verder beschikt de G3 naar verluidt over een octacore-processor. Dat is een processor met acht kernen, die sterk verbeterd zou moeten zijn door de licentie die LG heeft op de Cortex A50-processor van ARM. Met ARM heeft de fabrikant onlangs een deal gesloten om hun eigen processor verder te optimaliseren.

Lees verder na de advertentie.

Over het design en de afmetingen van de LG G3 is nog weinig bekend. Wel ligt een 16 megapixel-camera voor het toestel in de lijn der verwachting. Enkele concurrenten hebben al toestellen met een 16-megapixel-camera aangekondigd. Zo is het vrijwel zeker dat de Samsung Galaxy S5 over een dergelijke camera aan de achterzijde beschikt. Het topmodel van Samsung verschijnt mogelijk in april of mei.

LG G Pro 2 onthulling in februari

Mogelijk onthult LG tijdens het Mobile World Congress eind februari de LG G Pro 2, een phablet met een 5,9 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Naar verluidt is de grote telefoon daarnaast voorzien van een Snapdragon 805-processor, de opvolger van de Snapdragon 800 die beschikt over een betere gpu.

Lees meer over de LG G3

Hieronder vind je het meest recente nieuws met betrekking tot dit toestel. Lees er meer over op de LG G3-toestelpagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu