Haal alles uit de LG G3 met deze 16 tips

Gijs Ettes
30 juli 2014, 13:34
7 min leestijd
Haal alles uit de LG G3 met deze 16 tips

De LG G3 is een van onze favoriete Android-telefoons en  beschikt over uitstekende hardware en een indrukwekkend 5,5 inch-scherm met een ongekende resolutie van 2560 bij 1440 pixels. In dit artikel zetten we de 16 beste LG G3 tips op een rij en laten we zien wat er allemaal mogelijk is met dit toptoestel.

Lees verder na de advertentie.

De 16 beste LG G3 tips

Hieronder vind je een zestiental tips voor de LG G3. Meer weten over het toestel zelf? Lees dan onze LG G3 review en check de beste aanbiedingen van dit moment! Hieronder vind je het laatste nieuws met betrekking tot het LG-toestel.

Screenshot_2014-07-29-14-42-51

1. Wijzig de Android-knoppen
Handig aan de LG G3 is dat je veel onderdelen van de interface naar eigen smaak kunt indelen. Als je naar ‘Instellingen > Weergave’ gaat, zie je bijvoorbeeld de optie ‘Touchtoetsen’. Je kunt hiermee de achtergrondkleur van de balk met Android-toetsen onderin aanpassen of deze in zijn geheel verbergen. Tik je vanuit hetzelfde scherm op ‘Toetscombinatie’, dan heb je de mogelijkheid om touchtoetsen toe te voegen of te verwijderen. De snelkoppelingen naar je meldingen, QuickMemo (notities) en Dual Window (multitasken) zijn standaard niet te bereiken, maar kun je desgewenst wel instellen.

lg g3 tips

2. Schakel Smart Bulletin in of uit
Het Smart Bulletin is een speciaal homescreen dat informatie toont over je gezondheid en activiteiten en tips geeft over het gebruik van je LG G3. Vind je het homescreen maar niks, dan kun je het echter uitschakelen via ‘Instellingen > Weergave > Homescreen’. In hetzelfde scherm kun je ook het loopen van je homescreen uitschakelen en de achtergrond of het thema van je G3 wijzigen.

Screenshot_2014-07-30-12-02-04

3. Gebruik twee apps tegelijkertijd
Net als de Galaxy S5 biedt de LG G3 de optie om twee apps tegelijkertijd te draaien. Op die manier kun je bijvoorbeeld een YouTube-filmpje bekijken, terwijl je ook iets opzoekt via Google. Bovendien is de schermresolutie van de G3 hoog genoeg dat je ook daadwerkelijk kunt multitasken op het toestel. Via ‘Instellingen > Algemeen’ schakel je de Dual Window-functie in. Houd vervolgens even de terugknop ingedrukt en selecteer twee apps die je onder elkaar wilt gebruiken. Door je vinger op de blauwe balk om een venster te houden, kun je deze vergroten of verkleinen. Via ‘Instellingen > Algemeen > Dual Window’ is het daarnaast mogelijk om in te schakelen dat links en bijlagen automatisch in een tweede venster worden geopend.

lg g3 aanraakzoom

4. Overal inzoomen
Aanraakzoom is een handige functie die ietwat verborgen is. Met deze functie ingeschakeld, kun je elk gedeelte van de interface vergroten door drie keer snel op het beeld te tikken. Aanraakzoom vind je via ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid’. In dit scherm is het ook mogelijk de autorotatie van het scherm uit te schakelen en te bepalen hoe lang het duurt voordat het display wordt gedimd.

Screenshot_2014-07-30-12-50-23

5. Bedien je LG G3 met één hand
De LG G3 is een grote telefoon en zal voor sommige gebruikers te fors zijn om met één hand te bedienen. Gelukkig heeft LG hieraan gedacht en de optie ‘Enkelhandige bediening’ toegevoegd. Deze vind je via ‘Instellingen > Algemeen’. Vink je ‘Telefoon toetsenbord’ aan, dan kun je bepalen waar de kiestoetsen in de telefoon-app worden weergegeven. Daarnaast kun je via ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid’ aangeven dat je met de powerknop aan de achterzijde van de LG G3 telefoonoproepen beëindigt. Handig!

Screenshot_2014-07-30-11-11-46

6. Doe meer met de volumetoetsen
Net als zijn voorganger is de LG G3 voorzien van volumetoetsen aan de achterzijde van het toestel. Met deze toetsen kun je niet alleen het volume wijzigen, maar ook specifieke apps starten als het scherm is uitgeschakeld. Houd de volumetoets omhoog even ingedrukt om de notitie-app te starten en de volumetoets omlaag voor de camera. Vooral laatstgenoemde functie is handig als je iets ziet dat je snel wil fotograferen. De sneltoetsen schakel je in of uit via ‘Instellingen > Algemeen > Sneltoets’.

Screenshot_2014-07-30-12-49-57

7. Pas het gedrag van de notificatieled aan
Standaard is de notificatieled zo ingesteld dat deze oplicht wanneer je een nieuw bericht of een telefoonoproep ontvangt. Eventueel kun je ervoor kiezen om hem te laten flitsen bij nieuwe notificaties. Vind je dat maar niets, schakel de functie dan uit via ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid’ door naar beneden te scrollen en te tikken op ‘Notificatie LED’.

trillen

8. Tweak de trilfunctie
De LG G3 biedt veel mogelijkheden om het geluid bij inkomende oproepen, nieuwe berichten en alarmen te wijzigen. Wil je niet gestoord worden, dan kun je de ‘Stille modus’ inschakelen (via ‘Instellingen > Geluid’), de volumes per melding aanpassen of een ander geluidsprofiel kiezen. De smartphone biedt echter ook de optie om de intensiteit van de trilfunctie aan te passen. Je kunt selecteren dat je toestel bij een inkomend telefoontje harder trilt dan bij een e-mail of sms. Ook is het mogelijk om de lichte trilling uit te schakelen die je voelt als je het scherm aantikt.

lijst

9. Geef instellingen weer in een lijst
Vind je het maar niets hoe het instellingenscherm wordt getoond, dan heb ook de mogelijkheid om de weergave aan te passen. Tik vanuit de instellingen op de optieknop rechtsboven en kies voor ‘Verander naar lijst weergave’. Alle opties worden vervolgens in een lange lijst weergegeven.

guest

10. Schakel de Gastmodus in
Dankzij de Gastmodus hoef je bij het uitlenen van je telefoon niet bang te zijn dat anderen per ongeluk jouw persoonlijke foto`s of berichten zien. Door middel van een specifiek patroon komt de gast binnen via een andere, veilige toegang en ziet daarmee alleen apps waarvoor jij toestemming hebt gegeven. Je schakelt de Gastmodus in via ‘Instellingen > Algemeen > Gastmodus’.

smart cleaning

11. Maak ruimte vrij met Smart cleaning
De LG G3 is er zowel in een 16GB- als een 32GB-variant. Vooral bij eerstgenoemde versie komt het einde snel in zicht als je veel apps, foto’s en muziek downloadt. Dankzij de functie ‘Smart cleaning’ (te vinden via ‘Instellingen > Algemeen’) maak je echter snel ruimte vrij door tijdelijke bestanden en inactieve apps te verwijderen. Met een druk op de knop leeg je de caches en dat bespaart al gauw honderden MB’s.

developer

12. Versnel vensteranimaties
Middels deze tweak kun je je LG G3 iets sneller laten aanvoelen. Ga naar ‘Instellingen > Algemeen > Over de telefoon’ en tik op ‘Software informatie’. Tik vervolgens 7 keer op het Buildnummer om de optie ‘Ontwikkelaarsopties’ te ontgrendelen in het menu ‘Algemeen’. Hier kun je (op eigen risico!) allerhande instellingen met betrekking tot de gpu en achtergrondprocessen tweaken. Scrol naar de opties ‘Window animatie schaal’, ‘Overgang animatie schaal’ en ‘Animator duurschaal’ en stel deze in op Animatieschaal 1x om je G3 iets sneller te laten aanvoelen.

lockscreen

13. Personaliseer je lockscreen
Het lockscreen, het scherm dat je ziet als je je G3 inschakelt, kun je geheel naar wens indelen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen > Weergave > Lockscreen’. Kies vervolgens een achtergrond en tik op ‘Sneltoetsen’ om te bepalen welke snelkoppelingen onder in beeld worden getoond. Desgewenst kun je het weer tonen en het mogelijk maken dat widgets op het lockscreen worden getoond. Laatstgenoemde optie is standaard niet ingeschakeld, dus deze moet je even aanvinken.

accu

14. Verbeter de accuduur
Zoals het een goede smartphone betaamt, heeft ook de G3 diverse opties om de batterijduur te verlengen. Vanuit de instellingen navigeer je naar ‘Algemeen > Batterij’, waarna je kunt bepalen bij welk batterijpercentage de spaarstand wordt ingeschakeld. Door op ‘Spaarstand’ te tikken, heb je de mogelijkheid om te bepalen welke batterijbesparende opties worden ingeschakeld. Vanuit het batterijmenu kun je daarnaast kiezen om het batterijpercentage op de statusbalk te tonen.

Screenshot_2014-07-30-12-59-57

15. Wijzig de snelle instellingen
Als je de statusbalk naar beneden trekt, krijg je een overzicht van recente meldingen en heb je de optie om de helderheid aan te passen en verbindingen in en uit te schakelen. Swipe je helemaal naar rechts, dan vind je daarnaast het knopje ‘Bewerken’. Tik hierop om te bepalen welke snelle instellingen (zoals wifi, time-out scherm, datatoegang en ga zo maar door) wel en niet worden getoond.

knock code

16. Beveilig je toestel met Knock Code
Met Knock Code kun je een patroon van tikken instellen om je toestel te ontgrendelen. Deze schermbeveiliging is simpel in te stellen en gemakkelijk in gebruik, maar staat standaard niet aan. Ga daarom naar ‘Instellingen > Algemeen > Lockscreen’ en druk op ‘Kies scherm slot’.

Kies vervolgens ‘Knock Code’ en bedenk  een combinatie van tikken op het scherm die je gemakkelijk kunt onthouden. Hoe meer vierkanten je aantikt, des te beter de beveiliging.

Lees meer over de LG G3

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu