‘LG G3 met metalen behuizing 220 euro duurder’

Gijs Ettes
3 juni 2014, 9:08
1 min leestijd
‘LG G3 met metalen behuizing 220 euro duurder’
LG G3 van metaal

Als de LG G3 een behuizing van metaal had gehad in plaats van plastic, dan was de adviesprijs van het toestel 300 dollar (220 euro) hoger uitgevallen. Dat zegt Chul Bae Lee, hoofddesigner van LG, in een interview met TrustedReviews. Bovendien zou een LG G3 van metaal aanzienlijk dikker, zwaarder en groter zijn. Volgens Lee is metaal niet het juiste materiaal voor de LG G3, ook omdat de smartphone dan gemakkelijker uit je hand glipt en op de grond zou kunnen vallen.

Wel geeft Lee aan dat LG misschien de achterkant van een wat luxueuzer materiaal had kunnen voorzien. Momenteel heeft het toestel een gladde, plastic achterzijde met een speciale coating tegen vingerafdrukken. Concurrent Samsung heeft in het verleden al diverse tablets en smartphones, waaronder de Galaxy Note 3, uitgerust met een achterkant van kunstleer. In het geval van de Note 3 geeft dat betere grip en een chiquere uitstraling.

Lees verder na de advertentie.

LG G3 release

Overigens vindt de Nederlandse release van de LG G3 begin juli plaats. De 16GB-versie van het nieuwe vlaggenschip krijgt een adviesprijs van 549 euro en is daarmee 50 euro goedkoper dan de LG G2 bij verschijning. De 32GB-variant kost 599 euro en heeft 3GB aan werkgeheugen, 1GB meer dan het model met 16GB opslag. Voor de rest zijn beide versies van de LG G3 identiek.

Via onderstaande aanbieders kun je de LG G3 kopen of alvast reserveren. De levertijd bedraagt op het moment van schrijven enkele weken.

Lees het laatste LG G3 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3
LG G3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu