De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Bootloop-probleem LG G4 ligt aan fout in hardware

Erwin Vogelaar
26 januari 2016, 20:25
2 min leestijd
Bootloop-probleem LG G4 ligt aan fout in hardware

Heb je een LG G4 en gaat je toestel maar niet voorbij het startscherm? Dat ligt dat helaas niet aan de software, maar de hardware. LG zal je toestel repareren.

Lees verder na de advertentie.

LG G4 bootloop

Sommige exemplaren van de LG G4 hebben een probleem met opstarten. Zet je een getroffen toestel aan, dan krijg je eerst het opstartscherm van LG te zien, vervolgens wordt het scherm even zwart en daarna krijg je het opstartscherm weer te zien. Dit gaat een tijdje door in een bootloop. LG heeft bevestigd dat dit probleem niet aan de software ligt, maar aan de hardware.

lg g4 bootloop

Veel gebruikers van de LG G4 hebben geklaagd over het bootloop-probleem, maar voelden zich niet gehoord door het bedrijf. Website Android Authority is er achteraan gegaan en heeft van LG te horen gekregen dat het probleem met de hardware van de smartphone te maken heeft. Specifiek gaat het om ‘een los contact tussen componenten’. Dat het probleem een hardwaredefect is, betekent dat LG de getroffen telefoons zal repareren. Gedupeerden moet hun toestel dus opsturen op van de problemen af te komen.

LG biedt tevens zijn excuses aan de mensen die met hun klachten eerder bij LG hebben aangeklopt en daar een verkeerde diagnose kregen, waardoor de verkeerde componenten vervangen werden.

Geruchten over de LG G5

Hopelijk heeft LG geleerd van deze fouten voor zijn volgende smartphone: de LG G5. Dit toestel zal het bedrijf op 21 februari tijdens een presentatie op de Mobile World Congress onthullen. Als we de geruchten mogen geloven, zou de G5  een 5,3 inch-scherm krijgen met een metalen behuizing. Het toestel zou aangedreven worden door een Snapdragon 820-chip van Qualcomm en 3GB aan werkgeheugen. Bekijk voor al onze verwachtingen voor de komende Mobile World Congress eens onze MWC 2016 vooruitblik.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu