De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG onthult zelfontwikkelde camera’s voor LG G4

Redactie
9 april 2015, 8:09
2 min leestijd
LG onthult zelfontwikkelde camera’s voor LG G4

De LG G4 krijgt twee camera’s die zijn ontwikkeld door zusterbedrijf LG Innotek. Aan de achterkant is een 16 megapixel-camera met een diafragma van f/1.8 te vinden en aan de voorkant een 8 megapixel-camera met een filter voor infrarood licht.

Lees verder na de advertentie.

LG ontwikkelde LG G4 camera zelf

In aanloop naar de onthulling van de LG G4 op 28 april maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf langzaam maar zeker bekend wat we kunnen verwachten van het nieuwe vlaggenschip. In een teaser (zie hieronder) werd al gehint naar een verbeterde camera, die in staat is om meer licht op te vangen dan de 13 megapixel-camera van de LG G3. Daardoor moeten foto’s genomen in donkere situaties er nog steeds mooi uitzien.

https://www.youtube.com/watch?v=yZdWPqpVbEk

Of het met de LG G4 camera ook mogelijk is om in 4K te filmen, is niet bekendgemaakt, maar lijkt wel aannemelijk. Met de camera van de LG G3 kun je ook al 4K-filmpjes schieten.

Ook de frontcamera is verbeterd en moet betere kiekjes schieten dankzij de hogere resolutie (8 in plaats van 2,1 megapixel) en het filter voor infrarood licht. Dat laatste zorgt ervoor dat foto’s natuurlijker ogen en kleuren realistischer weergeven, aldus LG Innotek.

Meer over de LG G4

lg g4 camera

LG presenteert  de G4 op een speciaal evenement in onder meer Londen, dat Android Planet ook zal bijwonen. Het toestel krijgt naast nieuwe camera’s ook een verbeterde interface genaamd UX 4.0. Deze moet intuïtiever werken, bijvoorbeeld dankzij de Smart Board-widget, die informatie uit diverse apps verzamelt en overzichtelijk presenteert. Ook is er een functie genaamd Smart Alert, die leert van de gebruiker en op basis daarvan notificaties aanpast.

Naar verwachting zijn de schermgrootte en -resolutie identiek aan die van de LG G3: 5,5 inch en 2560 bij 1440 pixels. Wel zou er ditmaal een krachtigere  64-bit Snapdragon 810-chip aan boord zijn en de behuizing is mogelijk voorzien van een lichte curve.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu