LG G4 krijgt slimme en intuïtieve UX 4.0-interface

Wouter Nijsen
6 april 2015, 9:06
2 min leestijd
LG G4 krijgt slimme en intuïtieve UX 4.0-interface

De LG G4 wordt voorzien van een geheel nieuwe interface, die een stuk slimmer en intuïtiever is dan zijn voorganger. De software leert daarnaast van de gebruiker en geeft persoonlijke notificaties.  

Lees verder na de advertentie.

LG G4 interface: UX 4.0

De interface van de G4, die door LG zelf UX 4.0 wordt genoemd, heeft diverse functies waardoor de gebruikerservaring een stuk persoonlijker moet worden. Zo is het zogenoemde Smart Board aanwezig, een feature die informatie uit diverse apps verzamelt en vervolgens in één widget presenteert.

De Smart Alert-functie van UX 4.0 leert van de  gebruiker en zijn of haar  levensstijl en past op basis daarvan notificaties aan. Ben je bijvoorbeeld een fervent hardloper, dan geeft Smart Alert op basis van het weer suggesties om een stukje te gaan rennen.

LG G4 interface

Ook de camera-app wordt in UX 4.0 grondig onder handen genomen, door verschillende nieuwe features aan de software toe te voegen. Allereerst is er Quick Shot, waarmee je door twee keer op de volumeknoppen de camera-app start. Hierbij maakt het niet of het scherm van de LG G4 uitstaat of niet. Expert Camera Mode verzamelt foto`s uit de fotogallerij op basis van de plek waar ze zijn geschoten en plaatst de kiekjes in een apart album.

Verder voert UX 4.0 enkele visuele verbeteringen door, al ligt focus toch echt op het personaliseren en versimpelen van de gebruikerservaring. De nieuwe interface komt vooralsnog alleen naar de LG G4, al is het aannemelijk dat in de toekomst andere LG-toestellen van UX 4.0 worden voorzien.

De LG G4 wordt later deze maand, op 28 april, tijdens een persconferentie officieel gepresenteerd. Dan krijgen we eindelijk te horen wat de uiteindelijke specificaties en adviesprijs van het nieuwe vlaggenschip worden. Wel is het vrijwel zeker dat de G4 een 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie krijgt.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu