‘LG maakt concurrent voor Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus’

Geruchten gaan dat LG werkt aan de LG G4 Note, een grote smartphone die de concurrentie moet aangaan met de Samsung Galaxy Note 4 en de iPhone 6 Plus. Het lijkt er daarmee op dat LG dit jaar met twee vlaggenschepen komt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘LG G4 Note verschijnt nog dit jaar’

LG G4 Note

De reguliere LG G4 wordt mogelijk volgende maand aangekondigd.

Volgens The Korea Herald komt LG nog dit jaar met de LG G4 Note. Vorige maand zou de fabrikant al een patent op de grote smartphone hebben aangevraagd. Het moet een high-end Android-toestel worden dat in het tweede deel van 2015 verschijnt. De reguliere LG G4 wordt naar verwachting volgende maand aangekondigd. Dat toestel beschikt over een scherp en licht gebogen 3K-scherm, verbeterde camera’s (16 en 5 megapixels) en een opgefriste interface.

LG heeft in het verleden al phablets uitgebracht in de vorm van de Optimus G Pro en G Pro 2, maar de toestelreeks werd opgeheven toen LG andere smartphones ging voorzien van grotere displays.  De LG G4 Note krijgt naar verwachting een nog groter scherm dan de LG G4, dat met 5,5 inch ook al best fors is. Over welke specs de Note precies zal beschikken, is nog onduidelijk.

Meer over de LG G4

LG G4 persfotoAls gezegd wordt de LG G4 naar verwachting voorzien van een 5,5 inch-display met een lichte curve en dunne schermranden. Het scherm is mogelijk voorzien van een indrukwekkende 3K-resolutie van 2880 bij 1620 pixels. Mocht dat het geval zijn, dan is het te hopen dat LG de G4 uitrust met  een flinke accu. Het scherm is immers de grootste energievreter van een smartphone.

Naar verluidt twijfelt LG nog over de hoeveelheid werkgeheugen en dat komt omdat de G4 waarschijnlijk wordt aangedreven door  een 64 bits-processor (Snapdragon 810), die het gebruik van 4GB RAM mogelijk maakt. Onbekend is hoeveel opslagruimte de G4 krijgt en op welke Android-versie het toestel zal draaien. De keuze voor Android Lollipop  ligt echter voor de hand.

Het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.