De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘LG maakt concurrent voor Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus’

Redactie
13 maart 2015, 10:33
2 min leestijd
‘LG maakt concurrent voor Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus’

Geruchten gaan dat LG werkt aan de LG G4 Note, een grote smartphone die de concurrentie moet aangaan met de Samsung Galaxy Note 4 en de iPhone 6 Plus. Het lijkt er daarmee op dat LG dit jaar met twee vlaggenschepen komt.

Lees verder na de advertentie.

‘LG G4 Note verschijnt nog dit jaar’

LG G4 Note
De reguliere LG G4 wordt mogelijk volgende maand aangekondigd.

Volgens The Korea Herald komt LG nog dit jaar met de LG G4 Note. Vorige maand zou de fabrikant al een patent op de grote smartphone hebben aangevraagd. Het moet een high-end Android-toestel worden dat in het tweede deel van 2015 verschijnt. De reguliere LG G4 wordt naar verwachting volgende maand aangekondigd. Dat toestel beschikt over een scherp en licht gebogen 3K-scherm, verbeterde camera’s (16 en 5 megapixels) en een opgefriste interface.

LG heeft in het verleden al phablets uitgebracht in de vorm van de Optimus G Pro en G Pro 2, maar de toestelreeks werd opgeheven toen LG andere smartphones ging voorzien van grotere displays.  De LG G4 Note krijgt naar verwachting een nog groter scherm dan de LG G4, dat met 5,5 inch ook al best fors is. Over welke specs de Note precies zal beschikken, is nog onduidelijk.

Meer over de LG G4

LG G4 persfoto

Als gezegd wordt de LG G4 naar verwachting voorzien van een 5,5 inch-display met een lichte curve en dunne schermranden. Het scherm is mogelijk voorzien van een indrukwekkende 3K-resolutie van 2880 bij 1620 pixels. Mocht dat het geval zijn, dan is het te hopen dat LG de G4 uitrust met  een flinke accu. Het scherm is immers de grootste energievreter van een smartphone.

Naar verluidt twijfelt LG nog over de hoeveelheid werkgeheugen en dat komt omdat de G4 waarschijnlijk wordt aangedreven door  een 64 bits-processor (Snapdragon 810), die het gebruik van 4GB RAM mogelijk maakt. Onbekend is hoeveel opslagruimte de G4 krijgt en op welke Android-versie het toestel zal draaien. De keuze voor Android Lollipop  ligt echter voor de hand.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu