De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘LG kondigt nieuw vlaggenschip in april aan’

Redactie
16 februari 2015, 10:41
2 min leestijd
‘LG kondigt nieuw vlaggenschip in april aan’

LG zal haar nieuwe vlaggenschip, de LG G4, niet tijdens het Mobile World Congress aankondigen. Het toestel wordt mogelijk een maand later, in april, officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

‘LG G4 onthulling in april’

lg g4 onthulling
De LG G3 werd op 28 mei 2014 aangekondigd.

Dat meldt The Korea Times op basis van anonieme bronnen binnen LG. Het bedrijf wil waarschijnlijk voorkomen dat de LG G4 wordt ondergesneeuwd door de aankondigingen van de HTC One M9 en Samsung Galaxy S6 en heeft er waarschijnlijk daarom voor gekozen om het toestel in april aan te kondigen. De fabrikant onthulde de LG G3 vorig jaar op 28 mei.

“Samsung presenteert haar nieuwe topmodel meestal in het eerste kwartaal van elk jaar, en Apple in het tweede kwartaal. Om succes te boeken, kiezen wij ervoor om tussen deze periodes te lanceren”, aldus de medewerker van LG. Bij de G3 koos het bedrijf voor eenzelfde tactiek.

Specificaties LG G4

De LG G4 krijgt ‘gewoon’ een Snapdragon 810-chip

In tegenstelling tot de Galaxy S6 maakt de LG G4 wél gebruik van de Snapdragon 810-chip van Qualcomm. Samsung koos ervoor om haar eigen Exynos-chip te gebruiken, omdat de Snapdragon 810 oververhittingsproblemen kent. Volgens LG is dit onzin en werkt de chip zelfs koeler dan zijn voorganger. Onder meer de recent aangekondigde LG G Flex 2 maakt gebruik van de 64-bit processor van Qualcomm.

Over de specs van LG G4 is vooralsnog weinig uitgelekt. Geruchten gaan dat het toestel een groter scherm krijgt met een 3K-resolutie. Uit een user agent profile zou blijken dat een toestel met het typenummer LG-VS999 (waarschijnlijk de G4) een schermresolutie van 2880 bij 1620 heeft, aanzienlijk meer dan de LG G3 (2560 bij 1440 pixels). Verder zou er 3GB aan werkgeheugen en een 16 megapixel-camera aanwezig zijn. Over het design en de overige specs is nog niets uitgelekt.

Wanneer en voor welke prijs de LG G4 in Nederland en België verschijnt, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu