Dit moet je weten over de duurdere LG G4 met lederen achterkant

Redactie
28 april 2015, 17:17
3 min leestijd
Dit moet je weten over de duurdere LG G4 met lederen achterkant

LG heeft dinsdag in Londen de LG G4  officieel onthuld, een high-end-smartphone met de herkenbare knoppen aan  de achterzijde. Diezelfde achterkant is voortaan ook optioneel in het leder beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de LG G4

Dat maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend. Naast de normale plastic achterzijdes met metalen uiterlijk komt de LG G4  ook beschikbaar in twee lederen versies: een zwarte en bruine. Achter de backplate is een 3000 mAh-accu te vinden die door de gebruiker kan worden verwisseld. Je kunt dus niet alleen de accu verwijderen, maar ook van achterkantje wisselen.

De normale variant van de G4 met de plastic achterzijde komt beschikbaar in de kleuren grijs, wit en goud. De prijs van dit toestel bedraagt 649 euro; honderd euro meer dan de LG G3 bij verschijning kostte. De lederen variant heeft een meerprijs van 50 euro, waarmee het totaalbedrag op 699 euro uitkomt. Dat is net zoveel als de 32GB-versie van de Samsung Galaxy S6.

LG-G4-productrange

De G4 is voorzien van een verbeterd 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor  en 3GB DDR3-RAM. We zijn benieuwd of de Snapdragon 808-chip deze keer wel voldoende kracht heeft voor de QHD-resolutie, want dit was bij voorganger G3 nog een probleem. De hoge resolutie zorgde hier en daar  voor haperingen, met name tijdens het bekijken van video’s.

lgg4-groot

De opslagruimte bedraagt  32GB en is met een micro-sd-kaart uit te breiden. Verder moet de accu van 3000 mAh zorgen  voor 440 uur aan standby-tijd en veertien uur aan spreektijd. De accu kan middels Qi-technologie draadloos worden opgeladen. Ook is er nfc aanwezig.

Het design van het toestel is daarbij licht gebogen. Dit zou voor een 20 procent sterker design zorgen.

Overige specs

Daarnaast  is er een 16 (f/1.8 lens) en 8  megapixel-camera beschikbaar aan respectievelijk de achter- en voorkant. De foto-app beschikt over drie nieuwe modi: beginner, hobbyist en professional. Hiermee schakelt de camera-app automatisch de functies voor het gekozen niveau in. Gevorderde gebruikers hebben met de professionele modus meer opties om bijvoorbeeld de witbalans, belichting en iso-waarde aan te passen.

De G4 is tevens voorzien van een nieuwe cameratechnologie die is verwerkt in een sensor die de kleuraccuratesse verbetert. De rgb-waarden van het licht en infraroodlicht van objecten worden gemeten, waardoor LG meent de beste witbalans te kiezen voor de geschoten foto.

LG G4 officieel

Het toestel draait vanuit de doos op Android 5.1 Lollipop en is voorzien van LG’s UX 4.0, dat volgens het bedrijf een stuk slimmer en intuïtiever is doordat de gebruikerservaring wordt versimpeld en persoonlijker wordt gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om door twee keer op de terugknop te drukken de camera te starten. Hiervoor hoeft het scherm niet aan te staan.

Tot slot  introduceert LG met UX 4.0 zijn eigen Google Now-variant, genaamd Smart Notice. Deze dienst analyseert je gewoontes en stuurt gepersonaliseerde berichten, zoals relevante weerberichten en reistijden.

Wanneer is de LG G4 release?

De LG G4 is vanaf eind mei in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 649 euro. De lederen variant kost 699 euro.

Laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu