‘LG G4 krijgt 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie’

Redactie
3 april 2015, 11:00
1 min leestijd
‘LG G4 krijgt 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie’

De LG G4 krijgt een scherm met een grootte van 5,5 inch en een QHD-resolutie. Daarmee bedraagt de schermresolutie, net als bij de G3, 2560 bij 1440 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Dat valt op te maken uit informatie die LG zelf naar buiten heeft gebracht. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft vrijdag een nieuw 5,5 inch-scherm met QHD-resolutie gepresenteerd, die gebruikt gaat worden in de high-end-modellen van het bedrijf. Daar valt logischerwijs ook de G4 onder, die hoogstwaarschijnlijk eind april wordt onthuld.

LG G4 scherm weer met QHD-resolutie

Volgens LG toont het nieuwe scherm door gebruik van nieuwe technologieën tot 20 procent mooiere kleuren. Daarnaast zou het contrast van het scherm een stuk hoger liggen dan bij voorgaande modellen. Normaliter hebben amoled-schermen altijd een fraai contrast, zoals het scherm van de Galaxy S6, maar volgens LG is dit ook zeker mogelijk bij lcd-schermen.

lgg4-scherm2

Met de hoge resolutie heeft het scherm een pixeldichtheid van 538 pixels per inch. Er wordt echter niets gemeld over het energieverbruik van het scherm, dat ervoor zorgde dat het QHD-scherm van de G3 de accu van de smartphone vrij snel leeg trok. Wel zou het nieuwe scherm aanrakingen beter registeren, omdat de sensor in het scherm in geplaatst in plaats van in de laag over het scherm.

Naar verwachting wordt de G4 op 28 april onthuld.

Laatste nieuws over LG

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4
LG G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's